≫ 

Palma: Boravak srpske delegacije u Grčkoj je bio vrlo koristan (FOTO)

Boravak u Grčkoj je bio veoma koristan, smatra Dragan Marković

  • 5

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i ove godine je poveo delegaciju od 400 članova u četvorodnevnu posetu Grčkoj. Sa njim su se put Paralije otisnuli poljoprivrednici, studenti, lekari, vaspitači i odbornici u Skupštini grada Jagodina.

Jedinstvena Srbija otvorila kancelariju u Paraliji: Palma poveo kolo u centru grada (VIDEO) (FOTO)

Prema rečima Dragana Markovića, boravak u Grčkoj je bio veoma koristan:

- Poljoprivrednici su posetili najvećeg proizvođača voća i povrća pod plastenicima u Olimpijskoj regiji, vaspitači su obišli svoje kolege u Katerini. Ono što me najviše impresioniralo je da su naši vaspitači istakli da su uslovi za decu bolji u Jagodini nego u vrtiću u Katerini - rekao je Marković.

Marković se u Grčkoj sreo sa Marijom Koljom Caruhom, državnom sekretarkom Ministarstva unutrašnjih poslova Grčke i narodnom poslanicom.

Foto: Promo Foto: Promo

- Složili smo se da je najveća pretnja Balkanu najava formiranja Velike Albanije i da na tu pretnju ne smemo da ćutimo i da budemo pasivni - rekao je Marković i dodao da u narednom periodu očekuje povećanje privredne saradnje između dve države.

Kako je naveo Marković, studente često vodi na put da im pokaže da nije u Evropi sve najbolje.

- Ima naravno nesto što je dobro, ali ukoliko mi koji se bavimo politikom pomognemo da se mladi ljudi zaposle u Srbiji, siguran sam da će posle završenih fakulteta ili srednjih škola ostati u svojoj državi i sa svojom porodicom. Procena je da će ove godine 900.000 naših građana letovati u Grčkoj i mi na taj način punimo i državni budžet Grčke, a i njihove lokalne budžete i zato smatramo opravdanim da Srbija ima prioritet u ekonomskoj saradnji sa Grčkom - istakao je Marković.

Foto: Promo Foto: Promo

On je podsetio da je Jedinstvena Srbija u subotu otvorila, treću godinu zaredom, svoju kancelariju u Paraliji, koja služi kao pomoć svim građanima Srbije koji se nađu na letovanju u ovom delu Grčke.

Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji radiće do 29. avgusta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    30. maj 2017 | 22:41

    Cirkus

  • dobronameran savet

    1. jun 2017 | 13:57

    Ovaj fokus na ekonomsku saradnju i razmenu između Srbije i Grčke je dobar. Pokušajte da promovišete srpski zimski turizam u Grčkoj. Dosta Grka dolazi i u Beograd tokom zime. Nemojte da trošite dobru srpsku reputaciju kod Grka da se zalažete za strane i Grcima neprijateljske države od kojih Srbija takođe nikad nije imala ništa. Sve najbolje!

  • Mico

    31. maj 2017 | 12:29

    Palma kakva je hrana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA