≫ 

SNS: Premijer da bude naprednjak, o imenima nismo razgovarali (FOTO) (VIDEO)

Obradović je novinarima posle konsultacija kod predsednika Srbije rekla da je na sastanku bilo i "disonantnih topova"

  • 47

Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila je da su na konsultacijama kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića članovi delegacije izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" izneli stavove o premijeru i navela da SNS smatra da bi premijer trebalo da bude iz te stranke, kao i da nije bilo reči o imenima.

Voleo bih da ostanem da radim s Vučićem: Mali o budućem angažmanu

Nikola Selaković otkriva: Evo kada stiže ime mandatara

Ona je novinarima nakon konsultacija kod predsednika Srbije rekla da je na sastanku bilo i "disonantnih topova" i objasnila da su ona i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekli da smatraju da SNS treba da da premijera, sa čime su se složili i predsednik PS Aleksandar Vulin i poslanica Dubravka Filipovski.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je rekla, član delegacije predsednik SDPS Rasim Ljajić je izneo stav da mandatar treba da bude političar, a ne ekspert, dok je šef PUPS-a Milan Krkobabić rekao da novi predsednik vlade mora da nastavi put kojim jer išla vlada koju je vodio Vučić.

Komentarišući to što je, kako je rekla, bilo disonantnih tonova na sastanku, navela je da to nije očekivala, ali da to pokazuje stepen političke zrelosti.

Podsetivši na čemu su insistirali predstavnici SNS, Ljajić i Krkobabić, Obradović je rekla da to može da se složi u jednom čoveku, ali da sada ne treba izlaziti sa imenima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Obradović je rekla da su svi izneli stavove, ali isto tako i podvukli da će prihvatiti stav šefa države, odnosno njegov predlog za mandatara.

- Jasno je da jedino on u ovom trenutku ima dovoljno informacija da može da donese pravičnu odluku - rekla je Obradović.

Prema njenim rečima, nisu se pominjala konkretna imena, a na pitanje novinara da li su oni predložili neko ime, ponovila je da o imenima nije bilo reči.

Na pitanje kako komentariše izjavu lidera JS Dragana Markovića da premijer treba da bude neko ko ima porodicu, Obradović je rekla da takva vrsta diskriminacije ne sme da se dozvoli, a ako je neko nešto konkretno mislio, to tako treba i da kaže.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Obradovićeva je istakla da se na sastanku pricalo o promenama ustava napomenuvši da po tom pitanju nije bilo nikakvih zaključaka, da se govorilo o odnosima u regionu, tačnije da treba nastaviti sa insistiranjem na miru i stabilnosti, kao i o ekonomskim temama na čemu je inače Vučić insistirao dok je bio premijer.

Kaže da će u narednom periodu prioritet biti formiranje brendova Srbije.

- Srbija je na izuzuzetno uzlaznoj putanji, moramo da ponudimo gotove proizvode takozvane brendove kojima će Srbija moći snažno da krene napred-  rekla je Obradovićeva.

Navela je da će od srede krenuti sednice stranačkih organa, predsedništva i glavnog odbora izrazivši nadu da će se pomoći Vučiću da donese odluku.

- Nemojte misliti da će Vučić ostati pri svom stavu, iako sam sigurna da on u ovom trenutku nema konačnu odluku - navela je Obradović.

Nakon delegacije liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" na konsultacijama su kod predsednika države došli predsednik SPS Ivica Dačić i Marković, a zatim je planirano da predsednik održi konsultacije i sa predstavnicima drugih lista koje su ušle u parlament.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksa

    5. jun 2017 | 15:18

    Ipak verujem da će to biti neko iz SNS nego iz neke druge partije,

  • Raseta

    5. jun 2017 | 16:58

    Nek bude pola kao Vucic i nema zime..

  • Gerasim

    5. jun 2017 | 15:17

    SNS je najveća politička partija u Srbiji i shodno tome zaslužuje da ima i mesto premijera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA