≫ 

Danas nije rešeno pitanje mandatara: Dačić posle razgovora sa Vučićem (FOTO) (VIDEO)

On ide kao predsednik na put, ja takođe idem na put, posle 10. juna ćemo nastaviti dalje razgovore. Mi nemamo nikakvih otvorenih i spornih pitanja, naprotiv, gledamo samo kako da ojačamo našu koaliciju - ukazao je Dačić

  • 0

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je, nakon konsultacija kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića o premijeru, da danas nije rešeno pitanje mandatara. Ako ste to očekivali, onda ste politički navini, a ne verujem da ste politički naivni, rekao je Dačić novinarima.

SNS: Premijer da bude naprednjak, o imenima nismo razgovarali (FOTO) (VIDEO)

Voleo bih da ostanem da radim s Vučićem: Mali o budućem angažmanu

- Mislim da ste dovoljno politički iskusni da sigurno znate da na današnjem sastanku ništa spektakularno nije odlučeno. Mi ovo i ne shvatamo kao neki poseban razgovor zato što smo se bavili važnim temama i zadacima koji nas čekaju - rekao je Dačić.

On je dodao da je nesporno da će nastaviti saradnju sa Aleksandrom Vučićem "jer mi smo politički partneri i na neki način smo oko njega napravili tu vrstu političke koalicije".

Uostalom, kako je rekao, o svemu će Vučić doneti odluku u narednom periodu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- On ide kao predsednik na put, ja takođe idem na put, posle 10. juna ćemo nastaviti dalje razgovore. Mi nemamo nikakvih otvorenih i spornih pitanja, naprotiv, gledamo samo kako da ojačamo našu koaliciju - ukazao je Dačić.

Ko će biti premijer nije pitanje oko čega se svađamo, pitanje je šta je najbolje, koja taktika vezana za ostvarivanje ciljeva, dodao je Dačić i ponovio da danas nije rešeno pitanje mandatara.

- Ako ste to očekivali, onda ste politički navini, a ne verujem da ste politički naivni -  poručio je Dačić.

Na pitenje da li su nešto predložili predsedniku Srbije, Dačić je uzvratio kontrapitanjem:

- Je li mislite da smo se mi sad prvi put videli, da ćemo sada da mu iznosimo naše predloge.

Upitan da li bi bio razočaran ako ne bi bio premijer, on je uzvratio: Što bih bio razočaran, ja sam bio premijer, ja nemam potrebe da se politički dokazujem na nekoj funkciji.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je istakao, za njega je najvažnije da se uradi nešto dobro za Srbiju i na jačanju međusobnog poverenja "jer to je garant političke stabilnosti".

On je dodao i da ne može više da odgovara na pitanja "personalne prirode" i zamolio da ga više ne pitaju u vezi sa kalkulacijama.

- Svakako će predsednik Vučić doneti najvažniju odluku u skladu sa najvećim i najvitalnijim interesima - istakao je lider SPS i na kraju, na pitanje novinara "Premijer - političar ili eksper"? odgovorio:

- Mene ste našli, ja sam pogrešan čovek za to pitanje… u Ligi šampiona mogu da igraju samo registrovani fudbaleri, u političkoj ligi isto tako.

Na konstataciju novinara da je bivši šef CIA za Balkan Stiven Majer kazao da Dačić neće biti premijer, ne zato sto ga Zapad ne voli, već zato što ga Vučić gleda kao konkurenciju, vršilac dužnosti premijera je rekao da je video naslovnu stranu ali ne i tekst.

- To su sve gluposti, penzioneri neka malo drugacije popunjavaju svoje dane, mogu da šetaju po parkovima, a ne daju političke ocene - zaključio je Dačić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA