NAJAVLJENO FORMIRANJE JOŠ JEDNE STRANKE: Stamatović "stvara" Zdravu Srbiju

Kako sam naziv naše stranke kaže, želimo da izlečimo bolesno društvo i stvorimo zdravu Srbiju - naveo je Stamatović

  • 18

Danas je u Ljubišu formiran inicijativni odbor stranke Zdrava Srbija, čime je realizovana ideja koju je ranije najavio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, a Ljubiš je odabran, kako je rekao, jer je 99 odsto njegovih meštana na predsedničkim izborima glasalo za Stamatovića.

Stamatović: Bez mladih nema ni budućnosti Srbije

Stamatović: Srbija mora da objavi rat beloj kugi

Ovo je način da im zahvalim, rekao je lider novoosnovane stranke Zdrava Srbija, čiji je cilj, ali i ideja - sve ono što narod traži.

Želimo da radimo u opštem interesu i da razvijamo svoju lokalnu zajednicu, poručio je Stamatović, a iz rukovodstva stranke navode da će sedište ostati u Čajetini, na Zlatiboru, "jer je očavanje lokalnih interesa i resursa od ključnog značaja".

- Kako sam naziv naše stranke kaže, želimo da izlečimo bolesno društvo i stvorimo zdravu Srbiju. Svi znamo da je Kosovo srce, a da je zapadna Srbija glava i mozak i nećemo dozvoliti da nam oboli najvažniji i najvitalniji deo države, tako da mi odavde počinjemo da se borimo za promene, da vodimo patriotsku, nacionalnu politiku u cilju zaštite interasa građana - naveo je Stamatović.

Zdrava Srbija biće sastavljena od tima stručnih, moralnih i poštenih ljudi, koji će, kako poručiju iz te stranke, polako ali sigurno menjati Srbiju.

Inače, novoosnovanom pokretu Zdrava Srbija priključio se danas doskorašnji član predsedništva DSS i narodni poslanik u tri mandata Arsen Ðurić, koji je Demoktarsku stranku Srbije napustio nakon 23 godine članstva.

Te dve stranke imaju slične programske ciljeve, naveo je Ðurić poželevši svojoj bivšoj partiji puno uspeha, a navodeći da od Zdrave Srbije očekuje da proširi svoj uticaj na čitavu zemlju i da na budućim parlamentarnim izborima postignemo dobar rezultat.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA