≫ 

Najviše sam iznenađen stavovima SNS: Vučić o današnjim konsultacijama

- Nisam se dogovarao, oštri su im stavovi, oni su kao partija zaslužili da dobiju predsednika Vlade. Državni interes mora uvek da bude ispred partije - rekao je Vučić za RTS

  • 47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, posle prvog dana konsultacija sa strankama i izbornim listama, da je bio iznenađen stavovima koje je iznela njegova Srpska napredna stranka.

KO ĆE BITI NOVI PREMIJER SRBIJE: Završen prvi dan konsultacija Vučića sa parlamentarnim strankama (FOTO) (VIDEO)

- Nisam se dogovarao, oštri su im stavovi, oni su kao partija zaslužili da dobiju predsednika Vlade. Državni interes mora uvek da bude ispred partije - rekao je Vučić za RTS.

O nedolasku dve liste na današnje konsultacije rekao je:

- Svako ima pravo na svoj izbor. Ne dodvoravam se nikome. Pokazali su nepoštovanje prema državi. Danas se nisu pojavili iako godinama pričaju kako nema dijaloga.

Osvrnuo se i na ružne komentare u kojima ti isti koji nisu došli, govore da prelepa fontana nije fontana jer ne mogu da joj priđu i u njoj "operu noge".

Vučić je rekao da je učestvovao u tri velike pobede i da "neki sa time ne mogu da se pomire".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Nastaviću da ih slušam što se tiče državnih pitanja i da revidiram stavove koji su loši. Naučio sam nešto od Čanka, Dačića, Markovića, Čede... - otkriva Vučić.

Na komentare Dragana Markovića Palme da Maja Gojković nije podobna za predsednicu parlamenta jer nema dece, kazao je da on misli da je Gojković odličan predsednik parlamenta.

- Ne mislim da je zbog toga manje uspešna i manje vredna, isto kao što ne mislim da sam bolji od onih koji nemaju decu - istakao je i dodao da je Palma bio korektan partner.

Tokom razgovora za RTS Vučić je potvrdio da je razgovarao sa Ketrin Ešton.

- Dolazak Ketrin Ešton veoma poštujem. Od nje sam mnogo naučio. Razgovarali smo o evropskim perspektivama i Srbije i celog regiona. Veoma je vredna i sposobna žena, ima gvozdenu volju i nadam se da će i ona doći 23. na inauguraciju. Doćiće i 15 šefova država, što mislim da nismo imali od 1918., a to govori o današnjem položaju, značaju i ugledu Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala

    6. jun 2017 | 07:17

    Vuciceve dosadasnje odluke su bile dobre za Srbiju, ne sumnjam da ce i ova biti.

  • DEJAN

    6. jun 2017 | 10:11

    Sasvim je prirodno da SNS trazi da od svog predsednika Aleksandra Vucic da mandatar bude iz njihovih redova. To je stranka koja je najvise ulozila u kampanji, koja je dobila najvise mandata u parlamentu i prirodno je da buduci predsednik Vlade bude iz njihovih redova.

  • mala

    6. jun 2017 | 07:17

    Sigurana sam da Vucic kao i do sada napraviti dobar izbor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA