Prazna sela u rubnim delovima zemlje najozbiljniji izazov za nacionalnu bezbednost Srbije

Krkobabić je istakao da se problem oživljavanja zadruga mora rešavati na terenu

  • 29

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić zadužen za regionalni razvoj obišao je danas Jablanički upravni okrug gde je imao sastanak u okviru projekta realizacije Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije. Kako se navodi u saopštenju iz Krkobabićevog kabineta, taj program se realizuje kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

Država će dati novac za zadruge i zapošljavanje mladih agronoma i veterinara: Krkobabić u poseti Pirotskom okrugu

Čak 500 sela dobiće pare od države: Objavljen konkurs, dele od 50.000 evra do 100.000 evra!

Dodaje se da su teme današnjeg sastanka bile realizacija programa finansijske podrške zemljoradničkim zadrugama Jablaničkog upravog okruga i Uloga jedinice lokalne samouprave u njegovom sprovođenju.

Krkobabić je na sastanku istakao da se problem oživljavanja zadruga mora rešavati na terenu, gde će se zajedno sa lokalnom samoupravom u direktnom kontaktu sa zadrugarima realizovati odredbe Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja.

Foto: Kabinet ministra bez portfelja Milana Krkobabića Foto: Kabinet ministra bez portfelja Milana Krkobabića

U saopštenju se dodaje da je Krkobabić posebno istakao i da su prazna sela u rubnim delovima zemlje najozbiljniji izazov za nacionalnu bezbednost Srbije.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici opština Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa i Crna Trava, kao i predstavnici zemljoradničkih zadruga i zadružnih saveza iz pomenutog okruga, kao i predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović, član Odbora za selo SANU Risto Kostov i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Nakon sastanka, Krkobabić je sa saradnicima obišao zemljoradničku zadrugu "Zelena zvezda" u selu Vinarce, kao i poljoprivredno domaćinstvo zadrugara Ivana Stamenkovića.

U saopštenju se podseća da je ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić zadužen za regionalni razvoj u protekle dve nedelje obišao Nišavski i Pirotski upravni okrug.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jimmy

    6. jun 2017 | 23:52

    Nema veze zato je BG svetska metropola.. Ima fontanu, most na Adi, grad na vodi....

  • xxx

    6. jun 2017 | 17:36

    Ne ulazu i ne vode brigu u delovima zemlje pa posle kuku lele. Npr zapadnu Srbiju niko i ne pominje ni za sta

  • Crni

    6. jun 2017 | 23:30

    Posto vasom politikom Srbi nestaju vi cete sela naseliti sa kineza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA