Mali Maršalov plan nije zamena za evropski put

Nemačka priprema mini Maršalov plan za Balkan koji bi u narednih nekoliko godina trebalo da podigne ekonomije regiona

  • 1

Mali Maršalov plan za zapadni Balkan je dobronameran i koristan predlog, ali ništa ne može biti zamena za pravi proces evropskih integracija, izjavila je ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

HAN POTVRDIO DOBRE VESTI: Srbija u junu otvara dva nova poglavlja

Nemačka ima poseban plan za Zapadni Balkan, a evo i kakav

- Mali Maršalov plan za zapadni Balkan je dobronameran i koristan predlog i dobro je da se pojačaju izvori finansiranja za zajedničke infrastrukturne projekte, jer se do sada nije mnogo odmaklo u njihovoj realizaciji - rekla je za "Politiku" Joksimović povodom namere Nemačke da Evropskom savetu u Briselu predloži osnivanje posebnog fonda iz koga bi se u narednih nekoliko godina finansirale ekonomije u regionu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Uz oprez da još uvek nije videla zvaničan predlog Berlina i sve njegove elemente kako bi mogla u potpunosti da da ocenu Joksimović ističe: Ipak, moj stav je jasan, ništa ne može biti zamena za pravi proces evropskih integracija, koji donosi evropske standarde života i rada i reforme koje svi građani očekuju.

Nemačka priprema mini Maršalov plan za Balkan koji bi u narednih nekoliko godina trebalo da podigne ekonomije regiona. Ovaj plan nazvan je "Berlin plus", a prema pisanju "Večernjih novosti", uskoro bi trebalo da se nađe na stolu Evropskog saveta u Briselu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SR

    7. jun 2017 | 13:54

    Nemam ja poverenja u nemacke planove za Balkan a narocito za Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA