• 76

Haradinaj: Ako budem premijer, Đurić i Vulin će biti uhapšeni!

Haradinaj tvrdi da je Srbija "učinila zločine, genocid i stotine masakra na Kosovu" i da bi zato ona prethodno trebalo da zatraži izvinjenje

  • 76

Bivši komandant OVK i kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj, kojeg Srbija potražuje zbog ratnih zločina nad civilima na KiM, rekao je za kosovsku televiziju da bi Srbija trebalo da zatraži izvinjenje ponavljajući optužbe na njen račun.

Vulin: Ako EU i UNMIK neće da zaustave Haradinaja, neko sigurno hoće. On je lud

Haradinaj tvrdi da je Srbija "učinila zločine, genocid i stotine masakra na Kosovu" i da bi zato ona prethodno trebalo da zatraži izvinjenje.

Haradinaj je rekao i da će, ako on bude premijer, Marko Ðurić i Aleksandar Vulin biti uhapšeni ako uđu na Kosovo, tvrdeći da su oni "izvršili agresiju" i da u tim okolnostima, prema njegovim rečima, treba "postovati zakon i uhapsiti ih".

Haradinaj je rekao i da neće dozvoliti da Srbija "igra ulogu u njegovoj zemlji".

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

- Ne interesuje me Srbija i neću dozvoliti Srbiji da igra ulogu u mojoj zemlji. Ne mozemo biti inferiorni, da sedimo pognute glave prema Milosevicevim i Šeseljevim učenicima -  rekao je Haradinaj za KTV.

On kaže i da nije protiv dijaloga sa Beogradom, ali, kako kaže, "dijaloga o međusobnom priznavanju".

Haradinaj tvrdi i da narod Kosova jaca Srbiju kupujući njene proizvode: "Preko 300 miliona evra njihovih proizvoda kupujemo, a oni nastavljaju da se ponasaju kao agresori. Juce su nas ubijali, a danas nas ometaju", tvrdi Haradinaj.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • xxx

    Evropo ima li te ??????!!!!!!

  • Jovana

    Ovo je populistička izjava. Ni mnogo jači od njega nemaju moći za to.

  • Mali Joca

    Haradinaju je mesto u zatvoru i kad tad biće uhapšen za zločine koje je počinio.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima