Vučić izjavio saučešće porodici Helmuta Kola: Rastužila me je vest o smrti kancelara, uspeo je da sprovede mudre ideje

Pismo saučešća on je uputio predsedniku Savezne Republike Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom smrti nekadašnjeg kancelara Helmuta Kola, uputio pismo saučešća predsedniku Savezne Republike Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Inauguracija predsednika Vučića 23. juna

- Rastužila me je vest o smrti dugogodišnjeg kancelara Helmuta Kola. Kao kancelar koji je najduže bio na toj funkciji posle rata, uspeo je da sprovede svoje mudre ideje o ujedinjenju Nemačke i bio pokretač uvođenja jedinstvene evropske valute - naveo je Vučić u pismu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

- Ovim potezima, kojima je išao ispred svog vremena, doneo je napredak i blagostanje nemačkim građanima i u novu eru uveo zemlju koja je poznata kao vodeća snaga evropskog kontinenta. Molim vas da porodici Helmuta Kola prenesete moje nadublje saosećanje - navodi se u pismu predsednika Vučića.

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    16. jun 2017 | 22:05

    Sproveo je ideje koje su učinile Nemačku snažnom i time dao primer i drugim državama kako da rade,neka mu je večna slava!

  • Neobičan ja

    16. jun 2017 | 22:49

    Vi koji izjavljujete poruke hvale i saučešća ste toliko liberalni i moderni da to prelazi u glupost!Helmut Kohl je jedan od vodja uništenja i čišćenja Srba iz Hrvatske i propagirao neduznost Alahovih ratnika!Hrvati treba da mu odaju počast,on Genscher su očevi nove Hrvatske nacije i zasluzan za temelje mrznje medju našim narodima!

  • Aca

    16. jun 2017 | 21:02

    O pokojnicima sve najlepse ali mr Kol je pritiskao EU da prizna otcepljenje republika od jugoslavije i time potspesivao gradjanski rat a da ne pricamo o podrsci proterivanju srba iz hrvatske. Izvinite sto ne ronim suze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA