Oglasila se Brnabić: Najvažnije je obezbediti stabilnu većinu u Skupštini

Za mene lično ovo je još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučiha interes Srbije na prvom mestu...

  • 68

Mandatar za sastav Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je najvažnije obezbediti stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi.

Sekulić: Dobro je da imamo premijera koji je žensko

"Blic" je prethodno javio da SNS i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Brnabić za premijera, zbog čega biti odložena sednica Skupštine Srbije.

U izjavi za taj list funkcioner SNS Nebojša Stefanović je rekao da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, "jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabic već i predsedniku Vučiću".

Brnabić je tim povodom u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekla da je za nju lično ovo još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u zemlji.

- Razgovaram sa predsednikom Srbije koji mi je poverio mandat za izbor Vlade. Najvažnije je da obezbedimo stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi. Za mene lično ovo je još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u našoj zemlji. Važno je da Srbija dobije Vladu u zakonskom roku - navela je Brnabić u izjavi.

Prema navodima "Blica" u toku dana je održana i sednica beogradskog odbora SNS-a.

- Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbedivanje te većine - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug Rade Prelić/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug Rade Prelić/Dragan Kujundžić

On dodaje da sa sigurnošću može da kaže da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, da više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlic. Prema njegovim rečima, zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje će se baviti učvršćivanjem većine.

- Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda - rekao je Stefanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrijana

    18. jun 2017 | 00:29

    To sto je ona gej nema nikakve veze sa poslom. Verujem da ce ga obavljati posteno a to gradjani hoce.

  • Весна

    17. jun 2017 | 21:19

    Човек би рекао да у парламенту седе интелектуалци а не примитивци.А премијера треба бирати према способностима а не склоностима.Далеко смо ми од Европе

  • Ilija

    17. jun 2017 | 22:51

    Strpljena, spasena, nema razloga za paniku i nemir !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA