Mićunović: Nema raskola u DS-u!

"Iako se sam Boris Tadić poziva na svoju odgovornost, pitanje je da li je samo on odgovoran ili odgovornost dele mnogi koji su učestvovali u kreiranju stranke", kaže šef poslaničke grupe DS-a

  • 1

Šef poslaničkog kluba DS-a Dragoljub Mićunović kaže da je prihvatio tu funkciju ne iz ambicija, već kao odraz napora da se u DS-u stvori kohezija.

On demantuje da u DS-u postoji raskol, ali kaže da je brojčano minimalan poraz izazvao šok, a sada se traže krivci i odgovornost i to izaziva komešanje, rekao je Mićunović za "Novi magazin".

Kako ističe, pristao je da bude šef poslaničke grupe, ali ne zbog želje da to bude ili ambicija, nego je to odraz napora unutar DS-a da se stvori kohezija.

- Iako se sam Boris Tadić poziva na svoju odgovornost, pitanje je da li je samo on odgovoran ili odgovornost dele mnogi koji su učestvovali u politici i kreiranju stranke - kaže Mićunović.

Prema njegovim rečima, za stranku bi bilo dobro da održi skupštinu, ali ne izbornu, jer one razbijaju stranke, a ne bi bilo dobro da se sada razbijamo.

Na primedbu da diplomatski odgovara na pitanja o odnosima u DS-u, Mićunović kaže: "Moje je da smirujem, a ne da raspirujem."

Zato je, objašnjava, i prihvatio da bude šef poslaničkog kluba, ali kako najavljuje, uskoro će ga zameniti Balša Božović.

On je takođe rekao da DS kao opozicija u parlamentu neće napadati nijednu ideju korisnu za državu i glasaće za sve zakone koji doprinose ubrzavanju evropskih integracija.

Mićunović, međutim, smatra da će budući premijer i vicepremijer imati preveliku moć i da će država, ukoliko opozicija ne bude efikasno kontrolisala vladajuću većinu, kliziti van demokratije.

(D. Z. / Tanjug / Foto V. Lukić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    26. jul 2012 | 09:08

    vreme je odavno za penziju.Ne znam sta uopste trazi vise covek koji je jahao popove u jednom periodu svog politickog zivota.I da pise memoare nema se cime pohvaliti.Kustupi mrsto mladjem.Da nisi protiv Tadica i to ne govoris istinu.Sretno vam bilo deljenje naslestva koje je steceno na pljacki,lopovluku i ponekoj glavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA