≫ 

Janković me nikad neće pobediti, a Đilas će pre dobiti Nobelovu nagradu nego me srušiti: Vučić o političkim protivnicima

Na pitanje zar ne misli da mu je danas najveći protivnik Saša Janković, Vučić je odgovorio da Janković "više ne postoji u tom smislu"

  • 50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga opcija oko DS i Saša Janković nikada neće pobediti. Oni neće nikada, rekao je Vučić u intervjuu za Nedeljnik, na konstataciju da je nekada pričao da će ga najlakše sa vlasti oboriti desnica, a danas ipak izgleda da će to biti građanska opcija oko DS-a i Jankovića.

Vučić: Imam i u porodici ljude koji su bili protiv Ane Brnabić

GUŽVA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Pre inauguracije Vučić se sastati sa brojnim svetskim zvaničnicima

Na pitanje zar ne misli da mu je danas najveći protivnik Saša Janković, Vučić je odgovorio da Janković "više ne postoji u tom smislu".

- Ako mislite da će neko od njih da me pobedi i obori s vlasti...neće, sam ću otići - uveren je.

Na opasku da opozicija ima šansu prvi put da ga pobedi na izborima u Beogradu, Vučić je podsetio da je on predsednik države i da se ne kandiduje na izborima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ukazao je da je razlika u podršci na predsedničkim izborima u Beogradu od 44 odsto nasuprot 55 odsto na nivou cele Srbije logična i ilustrovao to primerom da je Beli Preletačević u Beogradu dobio 15 odsto, a u ostatku Srbije oko 7,7 odsto glasova.

Na konstataciju da je Janković osvojio 24 odsto, Vucicć je odgovorio:

- Osvojio je 23. I ja to tumačim na poseban način, ali sam veoma zadovoljan rezultatima u Beogradu. Nije malo 44 odsto. Mislim da Putin u Moskvi ne može da dobije blizu 40 odsto.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Govoreći o Draganu Đilasu i njegovom ekonomskom programu, predsednik Vučić je rekao da mu je taj dokument smešan.

- Čovek nema pojma. To mu je pisao Nikezić i obojica nemaju pojma. Pokazalo se to u periodu kada su oni vladali. Čak i ono o zemljištu što su pričali, završilo bi ponovo u rukama nekog tajkuna. Ne možete vi da izmišljate toplu vodu u ekonomiji. Tu je samo disciplina. I odgovornost. A ko ima ta nova genijalna rešenja, nek se prijavi za Nobelovu nagradu. Možda je dobiju Đilas i Nikezić - izjavio je Vučić za Nedeljnik.

On kaže da nema lični problem sa nekadašnjim liderom DS.

- Nemam ja ličnih problema ni sa njim niti sa bilo kim drugim. Imam problem kada neko misli da neodgovornim izjavama i demagoškom politikom stiče sopstvenu popularnost. Ja sam protivnik demagogije. Ja njemu želim mnogo uspeha na beogradskim izborima, i na svim sledećim izborima. Ali je njegov problem što ću ja biti na drugoj strani... I videćemo kakvi će rezultati da budu - zaključio je Vučić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    22. jun 2017 | 16:40

    Najbolji pokazatelj nečije moći su rezultati na izborima,izbori su rekli svoje.Toliko..

  • LIT

    22. jun 2017 | 22:03

    Ma oni su izgubili bitku sami sa sobom odavno,a kamoli sa nekim drugim!

  • Dragannikolic

    22. jun 2017 | 15:30

    Pa oni su pokazali svoje znanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA