Ovo je Palmin DEFINITIVNI STAV o podršci Ani Brnabić

Marković je ranije rekao da Jedinstvena Srbija neće glasati za premijera i Vladu na čijem je čelu osoba koja nije domaćin, nema dece, međunarodnu popularnost i kontakte

  • 82

Posle održanih konsultacija predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ostao je pri stavu da poslanici njegove stranke neće glasati za novu Vladu, ali će nastaviti da podržavaju i rad predsednika Srbije i sve reformske zakone koji budu predloženi, rekao je Nebojša Stefanović, funkcioner SNS.

Jedva čekam da radim, ne uživam u protokolima: Brnabić se nada podršci Skupštine

Završne konsultacije o Vladi, obezbeđena podrška za Anu Brnabić

I pre ove potvrde, pojavila se informacija u javnosti da lider JS Dragan Marković Palma ostaje čvrto pri svom ranijem stavu da Ana Brnabić neće biti njegov premijer.

Marković je ranije rekao da Jedinstvena Srbija neće glasati za premijera i Vladu na čijem je čelu osoba koja nije domaćin, nema dece, međunarodnu popularnost i kontakte.

Foto: Promo Foto: Promo

Mandatarka za sastav nove vlade je potom izjavila da piše ekspoze i da bi Marković trebalo da odluku o glasanju za nju donese na osnovu ekspozea, a ne nečeg drugog.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u više navrata da je razgovarao sa liderom Jedinstvene Srbije o davanju podrške Brnabićki.

Bez obzira na izostanak podrške izboru Brnabićke, kako saznajemo, obezbeđena je podrška većine od 156 poslanika.

Foto: Tanjug/MUP RS Foto: Tanjug/MUP RS

- Mislim da smo uspeli da obezbedimo podršku 127, a verovatno i 128 poslanika, sa liste ''Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje'' koji će podržati Anu Brnabić i novu Vlade Srbije i zbog toga će poslanička grupa Srpske napredne stranke večeras uputiti Narodnoj skupštini Predlog o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima - rekao je Stefanović.

Podršku predloga predsednika Vučića pružiće i ostali koalicioni partneri.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostroski

    22. jun 2017 | 23:27

    Bravo Palma!!!!!!

  • Kemis

    22. jun 2017 | 16:23

    Podrska za Palmu

  • Лепа Шојић

    22. jun 2017 | 17:48

    Разлози које господин Марковић наводи не могу да буду пресудни да неко успешно или неуспешно обавља функцију Премијера. Ако је А. Брнабић учена и успешна у свом послу, где је препрека. Шта је по струци господин Марковић ? Србију низбрдо воде људи који се не баве својим послом! Наведени разлози могу бити битни ако жели да са њоме буде у вези?! Да ли нероткиња не може да буде лекар или атеиста учитељ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA