NE PRIJA MU KLIMA: Nikolić se prehladio u Londonu!

Predsednik Srbije i još 100 svetskih lidera večeras će na otvaranje Olimpijskih igara otići autobusom! Pre nego što je otputovao u London, Nikolić opozvao nekoliko ambasadora i imenovao nove

  • 3

Ne prija mu britanska klima!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nešto je kasnije doputovao u London gde će večeras prisustvovati, zajedno s više od 100 svetskih lidera, otvaranju Olimpijskih igara. Oni će na otvaranje OI otići autobusom, ali neće moći da biraju mesta na kojima će sedeti!

Nikolić će u Londonu prisustvovati i prijemu koji za šefove država i vlada priređuje kraljica Elizabeta druga, koja će Igre zvanično otvoriti. Zanimljivo je da će srpski predsednik pred odlazak na prijem kod britanske kraljice imati malo slobodnog vremena ali, kako je rekao novinarima u srpskom paviljonu u centru grada, neće ići na Temzu, jer se prehladio!

Nikolić je u Londonu sa suprugom Dragicom, a prva dama će odmah posle posete srpskom paviljonu otići da se pripremi za večerašnji kraljevski parti. 

Posle današnjeg otvaranja Paviljona Srbija u Londonu, on je kazao da najviše voli atletiku i kolektivne sportove.

Ja sam najbolji u atletici i o tome sam razgovarao s generalnim sekretarom Atletskog saveza Srbije i rekao mu za neke rezultate za koje možda ni on nije znao. Sport mi je drag, bez obzira koje je vrsta - kazao je Nikolić izveštačima u Londonu, pa dodao:

Naravno, volim kolektivne sportove, pošto sam odrastao u vreme u kada je nekako u Srbiji kolektiv bio važniji od svega. Odatle počinju naši dobri uspesi u sportovima u kojima nas ima više ođednog. Često sam viđao i svetske šampione kad odu na veliko takmičenje i osetim da su nekako sami i da ne postižu rezultate koje su postizali na treninzima - rekao je Nikolić.

On je posle kratke pauze uz osmeh dodao:

- Naravno, volim sve sportove u kojima ima golmana.

Nikolić je obišao London, brodom se vozio po Temzi i kako kaže, sve vreme mislio o Beogradu.

- Ovo je grad koji traje i trajaće vekovima. Ipak, neprekidno smo supruga i ja govorili o Beogradu, koji možda ima i bolje predispozicije za život na vodi, a nije ih iskoristio - rekao je Nikolić, koji se pred novinarima u srpskom paviljonu pojavio u sportskom teget džemperu, bez kravate i u bež mokasinama.

Nikolić je rekao da je, gledajući London, "prepoznao ono što je gledao na razglednicama" i zaključio da pred Londonom "morate da zastanete".

- Sve vreme dok sam gledao Temzu i London mislio sam na Savu i Dunav, ne samo na Adu Ciganliju, već na opštinu Palilula sve do Pančeva - objasnio je Nikolić.

Pre nego što je otputovao u Londom, predsednik se pozabavio kadrovskom politikom u Ministarstvu spoljnih poslova. Naime, Nikolić je opozvao ambasadora Srbije pri Svetoj stolici u Vatikanu Vladetu Jankovića i ambasadora u Španiji Jelu Baćović.

Ukazom predsednika Srbije opozvan je i ambasador u Angoli Danilo Milić. Opozvan je i ambasador Srbije u Indoneziji Zoran Kazazović, koji je na nerezidencijalnoj osnovi bio ambasador u Socijalističkoj Republici Vijetnam, Kraljevini Kambodži, Republici Singapur i Republici Filipini. Na njegovo mesto postavljen je Jovan Jovanović, navedeno je u "Službenom glasniku".

Za novog ambasadora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Kairu, postavljen je Dragan Bisenić. Ukazom predsednika Nikolića, na mesto novog ambasadora u Kraljevini Butan, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Nju Delhiju, postavljen je Jovan Mirilović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA