Čak 36 poslanika iskuliralo izglasavanje nove Vlade!

Među "odsutnima" u vreme kad se glasalo za Dačićevu vladu bili i Čedomir Jovanović, Nenad Čanak, Jelena Trivan, Vuk Jeremić, Božidar Đelić, Aleksandra Jerkov, Aleksandar Jugović, ali i naprednjak Borislav Pelević!

  • 1

Skupština Srbije danas je dobila novu Vladu, za kabinet premijera Ivice Dačića glasalo je 142 poslanika, 72 je bilo protiv, dok je 36 poslanika bilo van sale u vreme glasanja ili se odlučilo za opciju da uopšte ne glasa.

Među poslanici koji su bili odsutni su funkcioner DSS-a Slobodan Aligrudić, Vuk Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova, Olgica Batić, ćerka pokojnog predsednika DHSS-a Vladana Batića, Božidar Đelić, bivši bivši potpredsednik Vlade za evrointegracije, Marko Jakšić (DSS), jedan od lidera Srba s Kosova, Aleksandra Jerkov iz LSV-a, Čedomir Jovanović, lider LDP-a, Siniša Kovačević, dramski pisac i poslanik DSS-a, Aleksandar Jugović, funkcioner SPO-a, Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i Borislav Pelević, funkcioner SNS-a.

Nisu glasali ni Sanda Rašković Ivić, bivša ministarka u vreme dok je premijer bio Vojislav Koštunica, Boško Ristić, bivši predsednik Odbora za pravosuđe Skupštine, Jelena Trivan, poslanik DS-a, lider Albanaca s juga Srbije Riza Halimi, kao i lider LSV-a Nenad Čanak.

Preostali poslanici koji nisu glasali, uglavnom dolaze iz opozicionih redova, ali i bez njihovog prisustva Vlada je izglasana, a kabinet novoizabranog premijera Ivice Dačića održao je svoju prvu sednicu.

Podsetimo, novi sastav Nemanjine 11, nakon desetočasovne rasprave i 68 dana od drugog kruga predsedničkih izbora održanih 20. maja, izglasan je danas napokon u Skupštini Srbije.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA