Palma NIJE promenio stav o Ani Brnabić, evo ŠTA TO ZNAČI za vladajuću koaliciju

Na pitanje da li će stav Markovića ugroziti koaliciju sa JS, Dačič je rekao da bi mu "bilo žao ako koalicija ne bi više postojala"

  • 20

Ministar spoljnih poslova i vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, koliko zna, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma nije promenio stav i da neće podržati izbor Ane Brnabić za premijera, ali je dodao da to ne znači da neće podržavati predsednika Vučića i novu vladu Srbije.

Njujork tajms: Vučić Brnabićevom zapanjio Srbe

Ana Brnabić predstavlja ekspoze na Vidovdan

- Dragan Marković Palma ima pozitivan odnos prema Vučiću, podržao ga je kao zajedničkog predsedničkog kandidata i ne sumnjam da će podržati valdu kada je reč o glasanju za zakone -rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, posle skupa o stambenom zbrinjavanju izbeglica.

Na pitanje da li će stav Markovića ugroziti koaliciju sa JS, Dačič je rekao da bi mu "bilo žao ako koalicija ne bi više postojala".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je dodao da "od prvog dana postoji većina za izbor vlade" i da će ona biti izabrana do petka, 30. juna.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je, povodom najave Dragana Markovića Palme da neće glasati za mandatara za sastav nove vlade Anu Brnabić, da misli da je teško politički opravdati podele poput podrške vlade, ali ne i mandataru.

- Jedno od najvažnijih političkih pitanja je da li dajete podršku mandataru ili ne. Nije tu ništa sporno i u odnosu na to se pozicionirate na političkoj sceni - objasnila je Joksimović u izjavi novinarima.

Foto: Tanjug/STR Foto: Tanjug/STR

Kazala je da je Marković do sada bio konstruktivan partner, te podsetila da je najavio podršku vladi, ali ne i mandatarki.

- Ne znam da li moguće praviti takve podele. Mislim da se one mogu teško opravdati - rekla je Joksimović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA