≫ 

Ko će ponovo biti ministar posle 26 godina, ko je bio student-prodekan, a ko predaje na čuvenom "Lomonosovu": Nepoznati detalji biografija novih ministara

Portal Telegraf.rs vam donosi one poznate, ali manje poznate stavke biografija budućih ministara Vlade Srbije

  • 33

Vlada Srbije, čiji je sastav danas predložila mandatarka Ana Brnabić, imaće 22 člana, od kojih će tri člana biti nova u odnosu na vladu Aleksandra Vučića. Predloženo je da novi članovi vlade budu Branko Ružić i Goran Trivan iz Socijalističke partije Srbije i Nenad Popović iz Srpske narodne partije. Portal Telegraf.rs vam donosi one poznate, ali manje poznate stavke biografija budućih ministara Vlade Srbije.

Ovo su imena 21 ministra u novoj vladi Ane Brnabić

VELIKA ROKADA U VLADI SRBIJE: Evo koji će ministri zameniti mesta

POLITIČKI PUT KAO IVICA DAČIĆ

Branko Ružić, kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave, rođen je 1975. godine u Zemunu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na smeru za međunarodne odnose, gde je od 1996. do 1999. godine obavljao funkciju studenta prodekana. Od 2000. do kraja 2002. godine bio je predsednik omladine Socijalističke partije Srbije. Sada obavlja funkciju potpredsednika Glavnog odbora SPS-a.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Od januara 2001. do decembra 2003. godine poslanik je u Skupštini Srbije. U tom periodu je bio i portparol SPS. Od 2004. do 2006. godine poslanik u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora. U sazivu Skupštine Srbije od 2008. do 2012. bio je predsednik poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija. U Vladi Srbije 2013. godine bio je ministar bez portfelja, zaduženog za evropske integracije. Od 2009. do 2014. godine bio je potpredsednik FK Partizan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada se analizira njegova politička karijera, u mnogome ima sličnosti sa liderom socijalista Ivice Dačića. Obojica su završila FPN, bili na čelu omladine SPS, zatim obavljali funkcije portparola, kao i potpredsednika stranke.

POVRATAK U NEMANJINU 11 POSLE 26 GODINA

Goran Ttrivan, kandidat za ministra zaštite životne sredine, rođen je 1962. godine u Kladovu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Nakon uvođenja višestranačja izabran je 1991. godine za prvog ministra za omladinu i sport u Vladi Dragutina Zelenovića. Posle toga radio je u Javnom preduzeću "Srbijašume".

Foto: Promo Foto: Promo

Bio je je predsednik i član upravnih odbora i saveta institucija u oblasti zaštite životne sredine, privrede, kulture, prosvete, zdravstva i nauke. Za svoj rad više puta je nagradjivan. Trivan je od 2008. na čelu beogradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Član je Socijalističke partije Srbije.

NOSILAC VIŠE PRAVOSLAVNIH ODLIKOVANJA

Nenad Popović, kandidat za ministra bez portfelja, rođen je u Tuzli 1966. godine. Osnivač je i predsednik Srpske narodne partije, bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije, potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Moskvi.

Foto: Promo Foto: Promo

Od 2003. do 2007. godine predavač na katedri ekonomije stranih zemalja i spoljnoekonomskih veza na Ekonomskom fakultetu državnog univerziteta "Lomonosov". Od 2001. do 2005. profesor na katedri za ekonomiju i planiranje rudarske proizvodnje Moskovskog državnog rudarskog univerziteta. Objavio je osam knjiga i više od 50 naučnih radova o ekonomiji i ravnomernom razvoju.

Foto: Promo Foto: Promo

Vlasnik je međunarodne grupe kompanije "ABS Elektro" sa sedištem u Rusiji, koju čini sedam kompanija i naučno-istraživački institut VNIIR i koja zapošljava više od 3.000 ljudi, pretežno mladih inžinjera.

Predsednik Fondacije "Sveti Aleksandar Nevski" iz Beograda koja je bila nosilac projekta obnove memorijalnog kompleksa spomenika Ruski Nekropolj na Novom groblju u Beogradu. Član je Upravnog odbora međunarodnog fonda Jedinstva pravoslavnih naroda, na čijem je čelu patrijarh moskovski i cele Rusije, Kiril. Osnivač je humanitarne fondacije "ABS Slavjanski". Nosilac je više odlikovanja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    27. jun 2017 | 16:03

    Sto ne napisete koliko je drzavnih preduzeca unistio dok je bio clan DSS-a gospodin Popovic! Koliko je hiljada usta ostalo gladno?!

  • uglješa

    27. jun 2017 | 15:51

    Putin će imati svog čoveka u Vladi Srbije i to mi deluje kao najveći benefit ove rekonstruisane Vlade.

  • Rile

    27. jun 2017 | 17:32

    Samo još jedan od dokaza, u nizu, da politički otpad ne ide na deponiju, već se vremenom reciklira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA