≫ 

LJUBAV NE FUNKCIONIŠE NA DALJINU: Dačić upitao SAD kada je njihov predsednik poslednji put posetio Srbiju

Dačić je rekao da ne prihvata da se neko žali na ruski uticaj "jer su sami krivi"

  • 7

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da neke velike sile sede na mnogo više stolica nego Srbija, a, povodom žalbi na ruski uticaj, onima koji retko dolaze u Srbiju poručuje da ljubav ne funkcioniše na daljinu nigde pa ni u politici.

 

NISMO NIČIJE SLUGE: Vučić poručio da je Vlada formirana "pod uticajem" građana, a ne Rusije ili Zapada

 

NATO se oglasio povodom predloga da Vulin bude ministar odbrane

 

On kaže da bi voleo da sve velike sile budu zainteresovane za Srbiju, koja ne želi da izgubi ni jednog prijatelja.

 

- Sve evropske zemlje sede na bar pet stolica, prvo gledaju šta će sa Amerikom, sa Kinom, Indijom, Afrikom, islamskim svetom, Latinskom Amerikom. Nismo mi valjda jedini glupi. Ne želimo da izgubimo nijednog prijatelja - rekao je Dačić novinarima na konferenciji "Nova međunarodna realnost - izazovi i perspektive".

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

On je dodao da ne prihvata da se neko žali na ruski uticaj "jer su sami krivi".

 

- Pitao sam američku administraciju da li se sećaju ko je poslednji predsednik koji je došao u Srbiju, ima li živih koji se toga sećaju, ja se dvoumim po tom pitanju, a tek vi mlađi. Poslednja britanska premijerka koja je došla u Srbiju je Margaret Tačer šta ćemo da imamo ljubav na daljinu, pa to nigde ne funkcioniše pa ni u politici - rekao je Dačić.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka R.

    29. jun 2017 | 12:35

    Bravo Dacicu to je istina?!poz

  • Teslina naslednica

    29. jun 2017 | 13:50

    Oni se zale na ruski uticaj u Srbiji? A ko su oni da odlucuju koga narod u Srbiji voli ili ne voli? Gospodo draga, 90-tih jeste izostala podrska Rusije, ali mi nismo ni ocekivali da ce Rusija zaratiti sa ostatkom sveta zbog nas, da se dve sile potuku zbog jedne male zemlje kakva je Srbija to se jos nine desilo u istoriji covecanstva, ALI Rusija nam nikada nije otela ni stopu zemlje, nikada nas nije bombardovala i nikada nije satanizovala i unistavala nasu zemlju, to sto je narod Srbije danas svim srcem uz Rusiju a vas vidi kao neprijatelje to je vasa krivica, nismo mi jedini, vas pola covecanstva vidi kao neprijatelje ali ste vi sami sebi stvorili te iste neprijatelje.

  • Mile macak

    29. jun 2017 | 13:33

    Svaka čast G.Dačiću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA