≫ 

Preminuo poslanik radikala Jovo Ostojić

Kako je objavljeno na sajtu SRS, Ostojić je preminuo sinoć, posle kraće bolesti

  • 7

Dugogodišnji član Srpske radikalne stranke Jovo Ostojić je preminuo, saopštila je danas Srpska radikalna stranka. Kako je objavljeno na sajtu SRS, Ostojić je preminuo sinoć, posle kraće bolesti.

Hag traži crvene poternice Interpola za troje radikala

Ostojić je bio dugogodišnji član i funkcioner SRS-a.

U saopštenju se navodi da je bio "dobrovoljac i hrabar borac u poslednjim otadžbinskim ratovima" i da ga je predsednik SRS Vojislav Šešelj zbog izuzetnih zasluga proglasio četničkim vojvodom u maju 1993. godine.

Jovo Ostojić biće sahranjen u nedelju, 2. jula u 15.30 na groblju u Prigrevici kod Apatina.

Haški tribunal optužio je krajem 2014. godine troje bivših i sadašnjih funkcionera SRS - Vjericu Radeta, Petra Jojića i Jovu Ostojića za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje.

Po optužnici, Jojić, Vjerica Radeta i Ostojić "zastrašivali su, uznemiravali, nudili mito" dvojici svedoka u procesu Šešelju.

Srbija je prošle godine obavestila Haški trubunal da Jojić, Vjerica Radeta i Ostojić neće biti uhapšeno jer Viši sud u Beogradu odlučio da prema Zakonu o saradnji s tim sudom nisu ispunjeni uslovi za njihovo izručenje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    30. jun 2017 | 13:16

    Neka pociva u miru ! Saucesce porodici i SRS !

  • Јасмина

    30. jun 2017 | 13:56

    Оптужили су га ни кривог ни дужног.Једина његова кривица је,што је бранио Србију и његове грађане и што је био члан СРС...

  • Slobodan

    30. jun 2017 | 13:30

    Neka mu je laka crna zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA