≫ 

Posle Keninih ugovora ostale tri milijarde dinara duga građanima Smederevske Palanke

Milojičić je ugovore, kao predsednik opštine, potpisivao sa samo njemu znanim komitentima

  • 0

Posle prošlogodišnjih lokalnih izbora došlo je do smene vlasti Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera u Smederevskoj Palanci. Fotelju je napustio Radoslav Milojičić Kena, ali su ostali dugovi građanima ove varošice i to u visini tri opštinska budžeta. Kako je došlo do tolikog zaduženja, koje će morati da vraćaju Palančani, prenosi Embargo.rs.

Radoslav Milojčić potrošio opštinski budžet, a drugi treba da vraćaju njegove dugove: Sada se ponaša kao da se ništa nije desilo

IZBUŠIĆU TI GUME, ARSIĆU! Kena urlao i pretio predsedavajućem Skupštine (VIDEO)

Kako piše ovaj portal, Milojičić je ugovore, kao predsednik opštine, potpisivao sa samo njemu znanim komitentima.

- Naš čuveni Kena, tako se čovek i na ugovorima potpisivao uz ime i prezime, volšebno je nalazio neke „divljake“, sa kojima je sklapao „lažne poslove“ koji su opštinu debelo koštali – priča za portal Embargo.rs čovek iz bivše opštinske strukture.

Foto: embargo.rs Foto: embargo.rs

– Evo primera, kako je Kena poslovao: sklopio je 2015. ugovor o Donaciji sa nekom firmom iz Podgorice, „Mega stil“ d.o.o. u vlasništvu izvesnog Dragana Miročevića. Predmet donacije i ovog ugovora bio je dečiji mobilijar, dve garniture za dečije igralište u vrednosti 20.000 eura! Svako bi rekao super! Svaka čast. Nevolja je u tome što taj dečiji mobilijar nikada nije stigao u Smederevsku Palanku. Neki tvrde da ova firma više i ne postoji - kaže izvor ovog portala.

Foto: embargo.rs Foto: embargo.rs

Prema njegovim rečima, u isto vreme kada je sklopljen ugovor o donaciji, sa istom firmom napravljen je ugovor za transport tog istog mobilijara iz Podgorice do Smederevske Palanke i opština je transport unapred platila 3.000 evra.

- Platila za transport robe koja nikada nije stigla?! Pa, šta je to, drugo, nego krađa para iz državne kase - ističe izvor.

Foto: embargo.rs Foto: embargo.rs

Ovaj portal je osim ovih ugovora došao u posed drugih ugovcra koje je Milojičić sklapao, a iz kojih su se okoristile privatne firme, a sve na štetu opštinske kase, odnosno građana Smederevske Palanke.

Foto: embargo.rs Foto: embargo.rs

Iako Zakon o javnim nabavkama jasno precizira da se ugovori za obavljanje komunalnih i drugih javnih poslova mogu praviti na period od jedne do tri godine, Milojičića to uopšte nije zanimalo, prenosi Embargo.rs.

Foto: embargo.rs Foto: embargo.rs

- Tako je naš bivši predsednik opštine sklopio ugovor 2013. sa privatnom firmom Niskogradnja o obavljanju komunalnih poslova, održavanja zelenih površina i javnih puteva na teritoriji opštine Smederevska Palanka – nastavlja priču sagovornik Embarga.

– Ni to ne bi bilo ništa čudno, da ovaj ugovor nije sklopljen na čak 25 godina! Opština se obavezala da će godišnje za ove poslove plaćati više od 30 miliona dinara!? Pustiti privatnika da radi ono što su doskora radile posebne gradske službe, je bio više nego bezobrazan potez našeg bivšeg predsednika - ističe čovek iz bivše opštinske vlasti.

Foto: embargo.rs Foto: embargo.rs

Ovaj ugovor je sam po sebi primer šta ne treba raditi i šta ne sme da radi čelnik lokalne samouprave. Ono što upada u oči je članu 5. ovog Ugovora u kome se kaže, da je izvršilac dužan da u prvih pet godina rada uloži u svoju opremu kao osnovno sredstvo rada čak 5.000.000 dinara. To znači da im se godišnje bez PDV-a uplaćuje više od 30 miliona dinara, a oni da u svoju opremu ulože milion dinara.

Foto: embargo.rs Foto: embargo.rs

No, kako piše, ovaj portal, ovakvog štetnog poslovanja više nema, pošto Milojičić više nije na čelu Opštine. Ipak, i dalje prima platu iz budžeta Srbije, pošto je izabran za narodnog poslanika na listi DS-a. U Skupštini je poznat po brojnim opomenama, zbog korišćenja neprimerenog govora.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Embrago.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA