"Sve što proizvedemo u odbrambenoj industriji proda se, zato što se u svetu mnogo ratuje" (VIDEO)

Kad je reč o odbrambenoj industriji, Vučić je naveo da će se ona dalje širiti, da je tržište sve veće, ali i potrebe naše vojske, a da smo mi počeli da pratimo svetske tokove

  • 68

Aleksandar Vučić je iskazao radovanje što je otvorena fabrika municije u Uzićima, naglasivši da je ona za građane Požege, ali i za našu odbrambenu industriju i ukazao da je sve što se napravi u srpskoj odbrambenoj industriji - unapred prodato.

Srbija na Vidovdan dobija novu fabriku vojne industrije

- Posle 14 meseci drago mi je da vidite kako ni iz čega, iz prirode i šume je nikla jedna od najlepših fabrika odbrambene industrije, gde će se godisnje proizvoditi 100 miliona komada malokalibarske industrije - rekao je Vučić, podsetivši da će ovde sada biti posla za 47 ljudi, do kraja godine 250, a do kraka druge faze 470. ljudi.

On je zato pozvao meštane Požege i okolnih mesta da se već od ponedeljka jave za posao, mada je, kako je rekao, već prijavljeno vise od dve hiljade njih koji bi da se zaposle u ovoj fabrici.

Oprema će, dodao je, biti postavljana do kraja godine i to za sve male kalibre municije, a on, rekao je, veruje da je fabrika mnogo značajna ua Požegu, ali i za odbrambenu industiriju.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U toj grani, dodao je, danas radi 11.000 ljudi, koji ostvaruju 474 miliona dolara prihoda, a posle 2020. računamo da to bude vise od milijarde.

Jer, kako je primetio, "sve što proizvedemo u odbrambenoj industriji proda se, zato što se u svetu mnogo ratuje i sve su količine oružja i municije prodate čak nekoliko godina unapred".

O proizvodnji malokalibarske municije, inače, kako je naveo, razgovarali su s predstavnicima BiH, a u vidu su imali saradnju s fabrikom u Konjicu, Ali, dodao je, dogovor nije postignut, pa se pristupilo planovima za ovu fabriku koja je danas otvorena.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ova fabrika je pravljena za Požegu, ali i za celu Srbiju - rekao je Vučić, te poručio da je posebno zadovoljan danas pošto je državnoj kasi 33,2 milijarde suficita, te je razlika između te cifre i planiranog deficita više do 700 miliona evra.

- Znate onda da je Srbija na dobrom putu i da će biti zveće plate i penzije, ali nama ostaje jos mnogo toga da uradimo - rekao je Vucić,

Kako je naveo, veruje da će kapacitet ove fabrike biti nedovolja i da će uskoro morati da se radi nesto novo, mada, primetio je, mi još nemamo potrebnu tehnologiju.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U vezi s tim, naveo je jednu zanimljivost u vezi s Belgijancima od kojih je kupljena oprema...naime, deda vlasnika bio je u Srbiji i umro je ovde, a tada je dolazio, jer je hteo da pravi fabriku za barut u Kragujevcu...

Kad je reč o odbrambenoj industriji, Vučić je naveo da će se ona dalje siriti, da je tržište sve veće, ali i potrebe naše vojske, a da smo mi počeli da pratimo svetske tokove.

- Moramo da napredujemo da bismo sačuvali mir i bezbednost, zato moramo da prodajemo što više našeg oružja i municije - poručio je i pozvao ljude iz Požege da od ponedeljka dođu u Uziće ako hoće posao.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tijana

    2. jul 2017 | 00:38

    Srbiaj je ekonomski sve jaca, sto me posebno raduje.

  • Kami

    1. jul 2017 | 23:19

    Ako ovako nastavimo napravicemo i bolje sisteme od Rusa pa nam ni S300 nece trebati!

  • Andrijana

    2. jul 2017 | 00:37

    Odbrambenu industriju treba prosiriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA