Grubješić: Uskoro istina o dogovorima u Briselu

Potpredsednica Vlade za EU integracije naglasila da je Srbija zbog izbora i pregovora o vladi malo toga uradila od maja do danas po pitanju dogovorenih obaveza

  • 0

Srbija nema ni skrivene ni tajne kosovske uslove koje bi trebalo da ispuni za nastavak puta ka Evropskoj uniji, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić, i dodala da će državno rukovodstvo izaći uskoro sa istinom šta je konkretno dogovoreno u Briselu.

- Vodićemo čistu i otvorenu politiku prema Briselu, koju će videti i svi naši građani. Nećemo odustati od Evrope, ali ni od teritorijalnog integriteta zemlje - rekla je ona za "Novosti".

Grubješićeva je navela da je Srbija praktično od dobijanja kandidature u martu, pa do danas, malo toga uradila, jer smo imali izbore i pregovore oko formiranja vlade.

-Do sredine septembra možemo da ispunimo neke već dogovorene obaveze - rekla je ona.

Grubješićeva je na pitanje da li postoji opasnost da se primenom postignutih sporazuma posredno prizna jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, odgovorila da bi bilo neozbiljno da nova Vlada odbije sporazume koje je prethodna postigla.

- Naravno, sprovodićemo sporazume na način da se ne prekrše Ustav Srbije i Rezolucija 1244. To su međe koje ne smemo i nećemo da pregazimo ni u primeni postignutih sporazuma, ni u predstojećem dijalogu - tvrdi ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA