Vulin otkrio zašto nikada nije služio vojsku

Vulin je pored objašnjenja zašto nije služio vojsku i ponovio da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njega

  • 23

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Valjevu da je jedno od najvećih razočaranja, kao mlad čovek, doživeo kada se suočio s činjenicom da ga je komisija, zbog zdravstvenih razloga, proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka.

Lazanski: Ne može neko bez kvalifikacija da komentariše novog ministra odbrane

- Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve, imao sam dioptriju više od 7, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan - rekao je miistar Vulin i dodao da mu je vid danas znatno slabiji.

- Stalo mi je šta vi mislite o meni, o Vojsci i državi, jer ja nisam služio Vojsku i beskrajno vam zavidim na tome što vi služite. Ništa u životu nisam više želeo nego da služim državi kao vi, u uniformi s oružjem i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim - rekao je ministar Vulin u razgovoru s vojnicima na dobrovoljnom služenju roka u valjevskoj kasarni ”Vojvoda Živojin Mišić“.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

On je ponovio da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njega.

Vulin je posetio Drugi centar za obuku Vojske Srbije u valjevskoj kasarni, gde je u toku završna faza osnovne obuke junske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

On je rekao vojnicima da mu je veoma stalo do njih, a da za roditelja nema većeg poverenja nego nekom poveriti dete i da roditelji koji svoju decu pošalju u Vojsku Srbije, pokazuju koliko im je stalo do države ali i koliko u nju imaju poverenja, jer znaju da će brinuti o njihovoj deci.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    10. jul 2017 | 13:56

    Ministre Vulin, samo napred. Ne morate da se pravdate dusmanima, koji nemaju preca posla od afera.Vama i predsedniku Vucicu narod veruje, zato nastavite hrabro reforme koje ste zapoceli. Od Vas se ocekuje da povratite poljuljani ugled vojske i oficira.Vi to znate,hocete i mozete .Samo napred, DO POBEDE!

  • Pravoslavac

    10. jul 2017 | 14:21

    Onesposobio si se jer se tada išlo na ratište,72.si godiste imao si 19 god.kad je poceo rat.

  • Dragan RS

    10. jul 2017 | 13:10

    Razlog je nebitan, nisi kvalifikovan da vodis to ministarstvo i tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA