≫ 

Kako je Vučić ojačao vojsku: Svi pobednički koraci koji su Srbiju pretvorili u moćnu silu na Balkanu

Vlada Aleksandra Vučića, osim što je kupovala novu vojnu tehniku, obnavljala i staru, koja je dospela na skladišta sa kojih se vraća u upotrebu, i na taj način čini ogromne uštede

  • 82

Srbija u poslednje dve godine ozbiljno modernizuje svoju vojsku, a prvi put u poslednjih deset godina Vojska Srbije tehnički ide napred, ocenjuje vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski.

 

Predsednik Vučić saopštio dobru vest: Vojnicima veće plate do kraja godine!

 

Sa novim naoružanjem, Srbija će imati tri kruga odbrane: Ovakav sistem nemoguće je probiti!

 

On navodi da vlada Aleksandra Vučića, osim što kupuje novu vojnu tehniku, obnavlja i staru, koja je dospela na skladišta sa kojih se vraća u upotrebu, i na taj način čini ogromne uštede.

 

 

 

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

 

- Poslednje dve godine kreće se ka bitnoj modernizaciji Vojske Srbije a radi se i na tehničkom osposobljavanju. Naša vojna industrija proizvela je neke bitne stvari, sada samo još da krene u serijsku proizvodnju i da to vojska kupi - Lazar 3, Nora B, Miloš...

 

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE - DARIMIR BANDA

 

- U poslednje dve godine, naime, bitno je pojačan kvalitet naše vojske, prvo uz vozila koja proizvodi kompanija Jugoinport SDPR, ali i uz nabavku "migova" iz Rusije, PVO sistema iz Rusije i helikotere.

 

-  Dakle, može se reći da vojska prvi puz uz zadnjih desetak godina tehnički ide napred - mišljenja je Lazanski kojeg najviše raduje i za kojeg je pun pogodak nabavka šest "migova" iz Rusije, eventualno osam iz Belorusije i 30 tenkova.

 

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 

Lazanski smatra da su i prethodne vlasti mogle to isto da učine, ali da je očigledno da tome nisu poklanjale dovoljno pažnje. Međutim, Aleksandar Vučić je doneo pravu odluku.

 

Foto: yugoimport.com

Foto: yugoimport.com

 

- Nasuprot tome, mnoga sredstva tehnike bacali su na skladišta, pa ih mi sada izvlačimo sa livada iz Smederevske Palanke, jer mogu da se koriste, i uvodimo ih u upotrebu.

 

- U firmu "SrboAuto" iz Ostružnice, koja svoj posao radi veoma uspešno, doveze se kamion sa otpada i ona od njega napravi nov po četiri puta nižoj ceni. To su velike uštetede.

 

- Tačnije, ne samo što se nabavlja nova tehnika iz domaćih fabrika i iz inostranstva, nego se obnavlja i postojeća stara tehnika koju su bivše vlasti bacile na livade - kaže Lazanski.

 

Foto: Medija centar Odbrana/Igor Salinger

Foto: Medija centar Odbrana/Igor Salinger

 

Prema njegovim rečima, uz sve ovo, bitno je i zaposlenim u vojsci povećati plate, koje su male, a što je i najavio predsednik Vučić da će se dogoditi do kraja godine.

 

Daljinac baner

 

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA