≫ 

Stefanović o slučaju na Zakintosu: Ne bih nikog ni da amnestiram ni da osuđujem, dok ne vidimo šta je ko uradio

Ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Srbije Milan Vukosavljević odmah posle sastanka krenuli su na Zakintos da obiđu pritvorene

  • 15

Slučaj na Zakintosu i ubistvo u kojem su prema prvim informacijama učestvovali i srpski državljani neplanirana je tema za šefa srpske diplomatije na razgovorima u Atini.

Dačić u Atini razgovarao o slučaju državljana Srbije na Zakintosu

- Ministar unutrašnjih poslova grčke Nikos Toskas obećao je je svu pomoć kako bi se utvrdila puna istina o događaju - navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova.

Ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Srbije Milan Vukosavljević odmah posle sastanka krenuli su na Zakintos da obiđu pritvorene.

Konzul će prisustvovali i sutrašnjem saslušanju naših pritvorenih državljana. Srpska policija čeka informacije od kolega iz grčke policije i tužilaštva o ubistvu Bakarija Hendersona piše B92.

- Ne bih nikog ni da amnestiram ni da osuđujem. Naravno da ne može ići u prilog našoj zemlji da se bilo kada piše o ovakvom slučaju, ali hajde da vidimo tu ko je šta uradio, šta će biti kvalifikacije eventualne optužnice, pa da vidimo naravno šta će biti i mere - naveo je ministar Nebojša Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP RS Foto: Tanjug/MUP RS

- U svakom slučaju radi se o našim državljanima, naš posao je da uradimo sve u skladu sa zakonom i uveren sam da će naše grčke kolege upravo tako postupati - dodao je on.

Za karijernog diplomatu Zorana Milivojevića važno je da se što pre utvrdi istina o celom slučaju.

Kako kaže, brutalnost napada, učešće srpskih državljana ali i činjenica da je žrtva američki državljanin predstavljaju problem za Srbiju.

- Ovako kako su međi preneli prvog i početkom drugog dana sigurno da stvara sliku koja nije baš tako lepa i nije tako dobra. Bilo bi veoma važno da se što pre činjenicama otklone sve te sumnje i da se što pre loše indicije koje stvaraju sliku i o Srbima i u Srbiji koja nije dobra - kaže Milivojević.

Šestorica srpskih državljana uhapšena su na grčkom ostrvu Zakintos u okviru istrage ubistva 22-godišnjeg Amerikanca. Njega je nasmrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Laganas. Posle saslušanja u policiji srpski državljani će sutra će izaći i pred istražnog sudiju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    11. jul 2017 | 02:12

    Ko sto ameri brane svoje gradjane neka nasi malo brane ove nase sad kad treba pa ko god bio kriv.i ameri kad su krivi brane ih

  • Nindza

    10. jul 2017 | 23:26

    SRBIJA DA STANE IZA SVOJIH GRADJANA BILO GDE U SVETU !!!

  • Žika

    11. jul 2017 | 02:18

    Pa ne čine šestorica srba celu srbiju! Ako je krivica njihova onda je to individualna stvar. Ne može da se etiketira ceo srpski narod zbog pojedinaca. Država treba da im pomogne ali ovo nije kolektivna srpska krivica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA