≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Desetostruko smo snažniji kad nastupamo zajedno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremni smo da sa Grčkom i Bugarskom učestvujemo u različitim projektima

  • 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Solunu da su Grčka, Bugarska i Srbija zajedno, ne samo tri puta, već desetostruko snažnije nego kada istupaju pojedinačno.

Vučić i Cipras usaglasili zajedničku Deklaraciju: Potpisano šest sporazuma između Grčke i Srbije (FOTO)

On je, nakon trilateralnog sastanka sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovim, ocenio da su takvi susreti tri zemlje od velikog značaja.

- Snažniji smo kad smo zajedno nego kad nastupamo odvojeno. Mogli bismo taj model da koristimo česće i da se po različitim pitanjima postavljamo jedinstveno i zajednički i time dobijamo neuporedivo bolje rezultate za naše tri zemlje. Spremni smo po svim pitanjima spoljnim i unutrašnjim izazovima zajednički da delujemo, a u skladu sa evropskim principima, evropskim standardima - rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je zahvalan Ciprasu i Borisovu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, te naveo da očekuje još snažniju podršku u narednom periodu.

- Spremni smo da sa Grčkom i Bugarskom učestvujemo u različitim projektima, koji su od ekonomskog inetresa za sve tri zemlje, ali i političkog interesa za naše zemlje i nacije - rekao je Vučić.

Novinarima je preneo da je na trilateralnom sastanku razgovarano o brojnim infrastrukturnim projektima, povezivanju građana, poslovnih ljudi, i kako i na koji način da zajednički postižemo najbolje rezultate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA