≫ 

Dačić: Kosovo neće ući u Unesko zahvaljujući našim prijateljima

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova kaže da Kosovo nikada neće ući u Unesko zahvaljujući zemljama prijateljima koje nisu priznale Kosovo

  • 10

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Kosovo neće nikada ući u Unesko zahvaljujući prijateljima Srbije.

Beograd je spreman da razgovara o trajnom rešenju: Dačić o Vučićevom pozivu za unutrašnji dijalog o Kosovu

Dačić može mirno da spava, delim iste ciljeve sa Vučićem: Ružić o ministarstoj funkciji

On je otvarajući 18. kongres Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba (FIEALC) na Univerzitetu Džon Nezbit pomenuo samo neke od velikih zemalja Latinske Amerike koje nisu priznale Kosovo.

- Među njima su Meksiko, Nikaragva, Gvatemala, Kuba Jamajka, Venecuela, Ekvador, Bolivija, Paragvaj, Čile, Argentina, Brazil, Urugvaj, Trinidad, Barbados. To sam sve naučio vežbajući za Unesko. Kosovo neće nikada ući u Unesko, zbog naših prijatelja - istakao je on.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dačić je rekao i da je cilj da se ukinu vize sa svim zemljama Latinske Amerike, dodajući da i sada sa najvećim brojem zemalja imamo sistem slobodnog kretanja bez viza.

Foto: Tanjug/AP

On je rekao i da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje koja zaostaje za realnim mogućnostima, a pre svega za povećanje obima i uravnoteženje trgovinske razmene (u 2016. godini izvoz Srbije u zemlje Latinske Amerike i Kariba iznosio je 31,2 miliona USD a uvoz 201,05 miliona USD).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA