Jovanović opleo po Jankoviću: Njegova frustracija Vučićem nikog ne obavezuje

Zašto bi mene ili bilo koga obavezivala opsesija Saše Jankovića Vučićem - pita se Jovanović

  • 37

Jankovićeva frustracija Vučićem nikog ne obavezuje, poručuje Čedomir Jovanović. Na pitanje šta bi opozicija trebalo da uradi, te kako vidi njenu ulogu u unutrašnjem dijalogu o Kosovu, lider LDP kaže za Tanjug da opozicija prvo mora da se suoči s tim da je odgovorna za ovo što se desilo.

Vučić: Ne plašim se, niti ću odustajati od svojih ciljeva

Srbija nema dece za nova stradanja, sedmi rat bi bio KRAJ OVE ZEMLJE: Snažne reči Dušana Kovačevića povodom Vučićevog poziva na dijalog

Na komentar Saše Jankovića da se predsednik Aleksandar Vučić pozivom na širi dijalog "kukavički" krije iza građana, Jovanović kaže:

- Bivši Zaštitnik građana mogao bi konačno da preboli činjenicu da mu Vučić nije dao treći mandat i da svoju ličnu frustraciju Vučićem zadrži za krug svojih prijatelja i sagovornika, a ne da je iznosi kao nešto što treba da bude argument u tom razgovoru svih nas jednih sa drugima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Zašto bi mene ili bilo koga obavezivala opsesija Saše Jankovića Vučićem - pita se Jovanović.

Na pitanje šta bi opozicija trebalo da uradi, te kako vidi njenu ulogu u dijalogu, lider LDP kaže za Tanjug da opozicija prvo mora da se suoči s tim da je odgovorna za ovo što se desilo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Demokratska stranka je odgovorna za ''kosovski Ustav'' iz 2006. godine, koji su izglasali sa Koštunicom, odgovorna je zato što smo odbacili Ahtisarijem sporazum, a u njemu je pisalo ono što danas ne možemo ni da sanjamo - rekao je Jovanović.

Odgovorna je, nastavio je on, i za propuštene prilike od 2008. do 2012. godine.

Trebalo bi, kaže, da preuzmu deo te odgovornosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA