Sa sastanka na sastanak: Novi ambasador EU u Srbiji tek što je predao akreditive već razgovarao sa najvišim zvaničnicima (FOTO)

Novi šef Delegacije EU u Beogradu već razgovarao sa predsednikom, premijerkom i prvi potpredsednikom Vlade

  • 0

Tek što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio akreditive opunomoćenog ambasadora Sema Fabricija akreditivna pisma, kojim ga predsednik Evropskog saveta i predsednik Evropske komisije imenuju za šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ovaj italijanski diplomata je razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i prvipm potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Vučić prvi put prima akreditive ambasadora: U Palati Srbija diplomate Pakistana, Belorusije i EU (FOTO)

Bolivija, Paragvaj, Uganda, Nigerija: Šta se krije iza Dačićevih sastanaka sa zvaničnicima ovih država (FOTO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa novim šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem da u Evropskoj uniji leži budućnost građana Srbije i da će nova vlada nastaviti aktivno da radi na tome da Srbiju što brže približi evropskoj zajednici.

Ambasador Fabricio istakao je da je Srbija dobrodošao partner Evropske unije i u regionu i van njega, i da se raduje nastavku bliske saradnje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Izvestio je premijerku Brnabić da će nastaviti da pruža podršku političkim i ekonomskim reformama i radu na ubrzanju evropskog puta Srbije.

Premijerka Brnabić čestitala je ambasadoru stupanje na dužnost i istakla da će nastaviti da doprinosi regionalnoj saradnji i stabilnosti, negovanju evropskih vrednosti i dal?em ekonomskom oporavku zemlje, kako bi Srbija u budućnosti bila ravnopravan član Unije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji je razgovarao i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Dačić je istakao da članstvo u EU ostaje spoljnopolitički prioritet Srbije.

Sagovornici su se složili o značaju iskrenih i otvorenih odnosa između dva partnera, kako po pitanju pregovora o članstvu, tako i kada je reč o političkom dijalogu, saopštilo je MInistarstvo spoljnih poslova.

Fabrici je Dačiću uručio poziv visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini za učešće na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU koji se održava 7. i 8. septembra u Talinu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Dačić je poželeo uspeh u radu novom ambasadoru, naglasivši da će imati svu neophodnu podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA