POTVRĐENA TRGOVINA ORGANIMA: Rusima vađeni bubrezi u "Medikusu"!

Nikolas Hoton, portparol Euleksa, tvrdi da su u čuvenoj albanskoj bolnici, u kojoj su ljudima vađeni bubrezi, žrtve bili i ruski državljani!

  • 0

Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao je danas da su u klinici "Medikus" u Prištini 2008. godine izvršene operacije nad dvojicom Rusa kojima su oduzeti bubrezi!

- Mogu da potvrdim da su u optužnici u slučaju "Medikus" dve osobe iz Rusije evidentirane kao žrtve. Njima su "skinuti" bubrezi. To je bio deo istrage Tužilaštva, dok je suđenje u ovom predmetu u toku - kazao je Hoton za Radio "Dukađini" iz Peći.

On je tako potvrdio izjavu drugog sekretara ruske kancelarije u Prištini Sergeja Žarkija, koji je tom radiju rekao da su zvaničnici Euleksa upoznali Moskvu s transplantacijom organa dvojice državljana Rusije.

- Euleks i tužilaštvo su bili u stalnom kontaktu sa zvaničnicima u Moskvi kako bi pružili pravnu pomoć u tom slučaju - istakao je Hoton.

Kako je Telegraf.rs već pisao, ruske vlasti juče su zvanično potvrdile da vode sopstvenu istragu o trgovini organima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA