NOVI MINISTRI PRIJAVILI IMOVINU: Ko ima najviše stanova, a ko nema automobil

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije objavljeni podaci o imovinskim kartama novoizabranih funkcionera

  • 4

Novoizabrani ministri Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović podneli su obavezan izveštaj o imovini i prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije, koji su objavljeni na sajtu tog tela. Uvidom u njihove imovinske karte može se videti da je ministar bez portfelja u Vladu ušao kao prilično obezbeđen, dok će kadrovi SPS sada manje prihodovati, jer im je plata manja u odnosu na prethodne funkcije.

Ana Brnabić od juče premijerka i na Tviteru

Ružić odgovorio Jankoviću: Birački spisak nikada nije bio uredniji

U poslednjoj imovinskoj karti Branka Ružića, objavljenoj poslednjeg dana jula, navodi se da kao ministar državne uprave prima platu 93.799 dinara, kao i da ne poseduje nekretnine niti automobil, ali ima ušteđevinu u bankama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prethodni izveštaj o imovinskom stanju ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića, podnet je 16. juna prošle godine u vreme dok je obavljao funkciju narodnog poslanika. Ružić je u tom periodu mesečno prihodovao 110.500 dinara neto na osnovu poslaničke plate.

Njegov partijski kolega i novi ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, poslednji izveštaj Agenciji podneo je 26. jula u kojem se navodi da ima platu 92.378 dinara, da poseduje četvorosoban stan od 150 kvadrata i garažu od 25. Takođe, ima i osmi deo vlasništva nad njivom od 40 ari. Vozi BMW X3 iz 2007. godine i nema štednju u bankama.

Foto: Tanjug/STR

Prethodna imovinska karta Trivana od 31. januara 2013. ukazivala je da je od nepokretne imovine posedovao jednosoban stan od 32 metara kvadratna, zatim četvorosobni stan od 148 kvadratnih metara, a prijavio je i naslednu dobit, u vidu njive, površine 4.56 hektara.Vozio je takođe BMW, ali godinu dana stariji.

Kao sekretar u gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine iste godine mesečno je dobijao 122.000 neto prihoda, ali i 42.000 dinara kao član Upravnog odbora Instituta za tehnologiju mesa.

Lider SNP, Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, prema poslednjem podnetom izveštaju od 29. jula, ne prima platu za funkciju u vladi, ali se i ne navodi da li ima neke druge prihode.

Foto: Telegraf

Prijavio je da poseduje pet stanova – jedan dvosoban i po dva trosobna i petosobna. Od vozila u vlasništvu ima tri automobila – mercedes, porše i mini kuper, dva čamca, ski sanke, motorcikl i četvorotočkaš.

U imovinskoj karti Popovića je istaknuto i da ima vlasništvo u 23 firme, od kojih u 21 100 odsto vlasništva, u jednoj 99 odsto, a u jednoj 51 odsto. Ima i ušteđevinu u bankama.

Imovinske karte mogu se proveriti pretragom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA