Janković podržava Tačija, Hisenija i Hodžaja: Kosovu je mesto u Interpolu

Lider PSG kaže da je u interesu Srbije da Kosovo bude primljeno u Interpol

  • 23

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković kaže da ne treba da poturamo nogu bilo kome i sprečavamo prijem tzv. Kosova u Interpol. Ovo se sve dešava u jeku diplomatske borbe Srbije da upravo spreči ovaj scenario, koji, ukoliko do njega doći nosi dve opasnosti za našu zemlju, kako je to za portal Telegraf.rs rekao Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija.

SVE VEĆI PRITISCI NA SRBIJU Vučić: Čuvaćemo nezavinost i suverenost u odlukama

Šta je prvi obaveštajac američkog Kongresa rekao Tačiju

Kako sada stoje stvari, postoji velika mogućnost da Srbija spreči prijem tzv. Kosova u Unesko. Sa druge strane, postoje velike šanse da Kosovo* postane članica Interpola na septembarskoj sednici Generalne skupštine te organizacije. Ukoliko se to dogodi, kaže Nicović, Priština dobija poluge neograničene moći, što bi za Srbiju imalo katastrofalne posledice.

Foto: AP/Tanjug, interpol.int

Naime, Kosovo* bi onda moglo da bilo kog srpskog funkcionera stavi na Interpolovu poternicu, a dobili bi i mogućnost da saznaju za kojim licem se na međunarodnom planu vodi potraga, uključujući svoje državljane, kao i da o tome obaveste albansku i kosovsku mafiju.

Foto: Medija centar

- Mogućnosti Kosova za zloupotrebu članstva u Interpolu su beskrajne, a samo mašta je granica - istakao je član Svetske asocijacije šefova policija.

Međutim, opoziocni lider i predsednik PSG Saša Janković očigledno ne vidi tu mogućnost, čim je podržao ulazak tzv. Kosova u Interpol.

Foto: Milena Đorđević

- Pa valjda je nama u interesu da Kosovo bude primljeno u Interpol ako se Interpol bori protiv kriminala, šta mi imamo od sprečavanja ulaska u Interpol, u međunarodnu policijsku organizaciju. Dakle, nećemo valjda poturati nogu nikome - rekao je između ostalo Janković za N1.

Ovom izjavom se on gotovo svrstao na stranu Hašima Tačija i kosovskih ministara unutrašnjih i spoljnih poslova Skendera Hisenija i Envera Hodžaja koji najviše lobiraju po svetu za prijem Prištine u ovu međunarodnu organizaciju.

Ovu izjavu Janković je dao u momentu kada je predsednik Republike Aleksandar Vučić pozvao na unutrašnji dijalogo o Kosovu i Metohiji i u jeku diplomatske borbe srpskih zvaničnika da se spreči prijem Prištine u Interpol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA