≫ 

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: SNS koalicija dominira, samo ČETIRI LISTE bi ušle u parlament, Jankoviću i radikalima pada rejting

Istraživanje je obavljeno telefonskim putem od 1. do 8. avgusta na uzorku od 1.200 ispitanika

  • 55

Ako bi u nedelju bili održani parlamentarni izbori, građani bi u najvećoj meri podržali SNS 52,1 odsto. To su rezultati najnovijeg istraživanja, koje Faktor plus obavio telefonskim putem od 1. do 8. avgusta na uzorku od 1.200 ispitanika, prenosi "Nedeljnik".

Političari pokazali tetovaže na letovanju - čija vam se više sviđa: Čedina ili Palmina? (FOTO) (ANKETA)

Predsednik Vučić: POD PRITISKOM SMO VELIKIH SILA, ali niko neće odlučivati u ime građana Srbije do njih samih

U parlament bi pored naprednjaka još ušli i socijalisti (9,7 odsto), demokrate (7,9 odsto) i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića (7 odsto). Sve ostale stranke i pokreti bi ostali ispod cenzusa.

Međutim, u odnosu na julsko istraživanje Jankovićev pokret je izgubio skoro procenat podrške, dok su radikali u junu bili iznad "crte", a sada su na 4 odsto.

I vladajuće PUPS i SDPS-a bi bile ispod cenzusa (sa nešto višr od 3%), s tom razlikom što bi, hipotetički posmatrano Krkobabićeva i Ljajićeva stranka kao deo koalicije još više ojačale SNS, pa bi na ovaj način, i uz taj "miraz" vladajući blok imao gotovo dvotrećinsku većinu.

Da se izbori održavaju u nedelju, na njih bi izašlo 40 odsto građana, a isto toliko birača ne bi iskoristilo svoje pravo, dok 20 odsto nema stav.

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun

    10. avgust 2017 | 20:58

    Zna narod da Vucic vredno radi za sve gradjane i zato imaju poverenja u njega. Opozicija je radila i radice samo za sebe kao dosovci

  • Branko

    10. avgust 2017 | 19:25

    NIsta za cudjenje, ovako nesto je i ocekivano. Opozicija sve vise sebe ukopava.

  • Miodrag

    10. avgust 2017 | 19:40

    SNS ide do pobede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA