SRBIJA JAČA VOJSKU: U 2017. primljeno 820 profesionalnih vojnika, do kraja godine još 1.000 u stroju (FOTO)

Pored njih, još 46 oficira će preuzeti svoje komandne dužnosti do kraja godine i na taj način dodatno ojačati redove naše vojske

  • 9

Ove godine je, do danas, u Vojsku Srbije primljeno 820 profesionalnih vojnika, a do kraja godine će 968 profesionalnih vojnika zauzeti svoje mesto u redovima Vojske Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom današnjeg obilaska Centra za obuku logistike u Kraljevu. Pored njih, još 46 oficira će preuzeti svoje komandne dužnosti do kraja godine i na taj način dodatno ojačati redove naše vojske.

Džihadisti napali bazu UN u Maliju, srpski mirovnjaci srećom na bezbednom

Dok je Vučić predsednik, a ja ministar odbrane, Srbija ostaje vojno neutralna: Vulin zagrmeo na sastanku sa ruskim kolegom

Prema njegovim rečima, na taj način se rešava jedan od glavnih problema Vojske Srbije - popuna pripadnicima, kako bi naša vojska mogla da ispuni sve svoje zadatke, da se ponaša odgovorno i u skladu sa zakonima, kao i u skladu sa očekivanjima naše zemlje.

- Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant će učiniti sve da se materijalni položaj popravlja i da se vrši odgovarajuća popuna. Možete biti sigurni da, dok je vojska ovakva, naš svakodnevni život i uopšte naš način života biće sačuvani i bezbedni. Vojska Srbije će nastaviti da sprovodi svoje ustavne obaveze, a Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant su tu da omoguće nesmetano funkcionisanje, da omoguće da se izvrši popuna naših jedinica i da, u skladu sa potrebama, možemo da odgovorimo na svaki zadatak – naglasio je ministar Vulin.

Foto: mod.gov.rs

Ministar Vulin je ukazao da Ministarstvo odbrane uvek nastoji da sa lokalnom samoupravom ima najbolje moguće odnose, a tako i jeste, jer je to važno za život građana Kraljeva, kao i za svakodnevni život naših pripadnika.

- Trideset godina nije izgrađen ni jedan vojni stan u Kraljevu i mislim da je vreme da se to promeni. Ministarstvo odbrane je svakako spremno da učestvuje u tome, a siguran sam da lokalna samouprava prepoznaje potrebu da pomogne svojim sugrađanima koji su pripadnici Vojske Srbije. Za poligon “Beranovac“, gde se često održavaju auto trke, moto trke i biciklističke trke možemo da kažemo da je i on jedan važan deo infrastrukture koji je bitan i za grad Kraljevo. Razgovarali smo i o aerodromu, o potrebi njegovog završetka i ja sam siguran da će resorno ministarstvo u saradnji sa Vojskom Srbije vrlo brzo izaći sa konkretnim predlogom onoga što zaista možemo da uradimo – naglasio je ministar Vulin.

Foto: mod.gov.rs

Tokom današnje posete garnizonu Kraljevo, ministar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku general-potpukovika Đokice Petrovića, obišao je pripadnike Centra za obuku logistike Komande za obuku u kasarni „Ribnica“, gde ih je zamenik komandanta tog centra potpukovnik Milan Terzić informisao o težišnim zadacima i stanju u jednici. Ministar Vulin prisustvovao je i praktičnoj obuci u upravljanju motornim vozilima kadeta 139. klase Vojne akademije na autodromu ''Beranovac''.

Foto: mod.gov.rs

U kasarni „Ribnica“ ministar Vulin sastao se i sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem i načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem.

Simović je, nakon susreta, izrazio zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, koji su na teritoriji tog okruga bili uvek tu sa svojim narodom, kad god je to zatrebalo u slučaju elementarnih nepogoda, ukazujući, takođe, na strateški značaj razvoja aerodroma „Lađevci“ za taj okrug.

Foto: mod.gov.rs

Zamenica gradonačelnika Kraljeva, Marica Mijailović istakla je da su današnji razgovori predstavnika tog grada sa ministrom Vulinom bili izuzetno korisni i plodonosni i odnosili su se na teme koje su strateške za razvoj grada Kraljeva, među kojima su aerodrom „Lađevci“, Dom vojske u tom gradu, stanogradnja za pripadnike Vojske Srbije, kao i autodrom „Beranovac“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • србИН

    16. avgust 2017 | 14:21

    У тенковаком батаљону у СМ-у има само неколико возача тенкова. Масовно напуштање је почело непотизмом приликом одласка у мировну мисију у Либан. Неко ће да ради за 300€ месечно а неко за 2000$ плус плата у Србији 300€. Неспособни к-данти уништише и ово мало војске. Морал не постоји у ВС !!!

  • Пацифиста

    16. avgust 2017 | 14:17

    Напишите колико је официра, подофицира и војника напустило ВС. Изнесите чињенице а не небитне бројке.

  • jabucilo

    16. avgust 2017 | 15:19

    profesionalci rade za 33000 pa to ima samo kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA