Šta Vulin kaže o nabavci ruskog raketnog sistema S -300?

Opremanje vojske i dalje je prioritet, kaže ministar odbrane

  • 26

Nabavka ruskog raketnog sistema S -300 nije odluka koja se donosi preko noći, ali je opremanje vojske i dalje prioritet, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

SRBIJA JAČA VOJSKU: U 2017. primljeno 820 profesionalnih vojnika, do kraja godine još 1.000 u stroju (FOTO)

Dok je Vučić predsednik, a ja ministar odbrane, Srbija ostaje vojno neutralna: Vulin zagrmeo na sastanku sa ruskim kolegom

- To nije nešto o čemu možete da donesete odluku bez odgovarajućih dokumenata, nije nešto o čemu možete doneti odluku i bez odgovarajućeg budžeta i saglasnosti čitave države - rekao je Vulin, komentarišući izjavu direktora ruske službe za vojnotehnicku saradnju Dimitrija Šugajeva o prodaji S-300 Srbiji.

Kako ističe, srpska, kao i svaka druga vojska uvek razmatra mogućnost kupovine novih sistema i uvek istražuje prostor gde može da ih nabavi i u tom smislu, kaže ministar, treba posmatrati i pomenutu izjavu.

Foto: mod.gov.rs

Vulin je rekao i da će do kraja godine biti prilike da se vide naši MiG-ovi, koji će biti uvedeni u sistem, te će naše nebo biti sigurnije, a vojska snažnija i opremljenija.

- Ono što nismo radili decenijama iza nas, mi sada radimo, i Vojska Srbije će moći da se meri sa svim armijama u regionu - rekao je ministar odbrane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. avgust 2017 | 15:20

    Ma izasao i s1000... kako da nije. Nama bi bio sasvim dovoljan s300. Ali ljudi ne zamajavaj te se, odakle nam lova za tako nesto. Pa Turci su platili S400 2.5 milijardi dolara. Pa nece to nama niko dati jer nas voli...

  • Bad boy4 life

    25. avgust 2017 | 14:46

    S300 zastarela tehnologija,avioni su napravljeni kojima ne moze nista,izasao je s500 pa s700

  • Dejan

    25. avgust 2017 | 21:24

    Da su hteli da nabave avione i nove pvo sisteme uradili bi to u tajnosti, tako to rade u ozbiljnim drzavama. Ovo je samo kupovina politickih poena. Od s300 naravno da nema nista to je samo zavaravanje sirokih narodnih masa kao i sistemi naše namenske industrije koji u naoruzanje nase vojske verovatno nece ući nikad. Voleo bih da se varam ali iskustvo me naučilo da je ovde sve samo medijski marketing.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA