Palma zatvorio predstavništvo Jedinstvene Srbije u Grčkoj za ovo leto: Srbi su izgradili tri Paralije, vreme je da i Grci odreše kesu (FOTO)

Svečanom zatvaranju prisustovalo je 3.000 ljudi, naših građana na letovanju u ovom mestu i Grka žitelja Paralije i funkcioneri JS

  • 11

Posle tri letnja meseca rada, sinoć je, u grčkom letovalištu Paralija, zatvorena kancelarija Jedinstvene Srbije (JS). Svečanom zatvaranju prisustovalo je 3.000 ljudi, naših građana na letovanju u ovom mestu i Grka žitelja Paralije i funkcioneri JS.

Palma: Srpska zastava je diplomatski pasoš za Grke

Dačić "zapalio" Paraliju: Uzeo mikrofon i pevao za 300 Jagodinaca, posebno izdominirao kad je pevao "Nesanicu"! (VIDEO)

Njih je pozdravio lider JS Dragan Marković - Palma.

- Grčka je sigurna kuća za građane Srbije, ove godine u Grčkoj je letovalo preko miliona Srba. Srbi su izgradili tri Paralije i došlo je vreme i da Grci odreše kesu i da iz Srbije uvoze ono što uvoze iz drugih zemalja. Imamo obećanja da će tako biti - rekao je Marković na zatvaranju.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

On je istakao da je "preko 20.000 Srba ovog leta posetilo kancelariju iz raznih razloga, a neki su dolazili da samo gledaju prenos utakmica, naš TV dnevnik i popiju po neku pravu rakiju dunjevaču".

Pomogli smo kod jedne teške nesreće naših građana kod mesta Katerini, ali i jednoj porodici iz Kruševca.

- Hvala Bogu iz godinu u godinu je sve manje problema a ovo je treća godina rada kancelarije - rekao je Marković i ocenio da je "kancelarija mali srpski konzulat u Paraliji, koji se ne bavi politikom".

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Ja volim Grčku i Paraliju - rekao je on.

Marković je poručio okupljenim Srbima da kada se vrate u svoje opštine i gradove, da pitaju svoje gradonačelnike gde su im donatori.

- Ja ću ove godine uz pomoć donatora voditi u neku zemlju 4.000 građana Jagodine - rekao je Marković.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Već 13 godina, ja i moji saradnici, vodimo građane Jagodine u neku zemlju i iz Jagodine je do sada oko 60.000 građana negde putovalo u organizaciji Skupštine grada. Imamo 80.000 stanovnika i za dve godine svako od građana Jagodine će preći granicu i otići u neku zemlju Evrope. Ja sam ponosan na to - rekao je Marković.

- Pitaju nas i odakle pare za kancelariju - JS ima šest poslanika u parlamentu Srbije i dogovorili smo se da od tih para finansiramo rad kancelarije. To su pare naših građana i neka ih građani koriste - zaključio je Marković.

Kao i na otvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije krajem maja i sada  je ispoštovana tradicija i povelo se srpsko kolo ulicama ovog grčkog letovališta, dok je za okupljene građane služena zakuska i piće.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    29. avgust 2017 | 10:48

    Palma za predsednika

  • Mrle

    29. avgust 2017 | 14:59

    Grci su nam pre svega-prijatelji. Za sve vreme nato-bombardovanja, Grci su demonstrirali i nisu dozvolili ni nato-brodovima, ni nato-avionima da nas bombarduju sa njihove teritorije. Nasuprot Makedoncima koji su oberučke prihvatili Amere. Zato Hvala Grcima. Uvek tamo na letovanje!

  • M

    29. avgust 2017 | 11:51

    Da znam da ne idem u Paraliju,to kao u Guču kad ides.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA