Kada vide boju Merkelinog sakoa, svi znaju kakva će biti njena poruka: Šta poručuje svojim odelima Ana Brnabić (FOTO)

Navodno, u zavisnosti od toga u kojoj boji sako koji nosi, zavisi i poruka koju želi da pošalje: ozbiljnost, strogoću, ležernost

  • 3

Kada nemačka kancelarka Angela Merkel ide u državničku posetu, stručnjaci za neverbalnu komunikaciju na osnovu boje njenog sakoa "čitaju" kakvu će poruku uputiti svojim sagovornicima. Kako bi rekli modni kreatori, kroj sakoa im nije isti, ali je sličan način odevanja srpske premijerke Ane Brnabić i šefice nemačke Vlade. Kakve poruke nama, ali drugim državnicima šalju sakoi Ane Brnabić.

Brnabić u Nišu: Cilj je da budemo među zemljama koje brzo napreduju (FOTO)

Brnabić se oglasila povodom spora Mihajlovićeve i Đorđevića o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Za stil Angele Merkel se može reći da je uvek isti, možda čak i pomalo dosadan. Uvek je u pantalonama, ravnim cipelama, sa nenametljivim nakitom i još diskretnijom šminkom. Jedini komadi garderobe koji su podložni promeni su sakoi, koji kao da su postali njen zaštitni znak.

Foto: Tanjug/AP

Navodno, u zavisnosti od toga u kojoj boji sako koji nosi, zavisi i poruka koju želi da pošalje: ozbiljnost, strogoću, ležernost.

Premijerku Srbije Anu Brnabić, takođe, uvek viđamo u odevnim kombinacijama kao što su sako i pantalone.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Zoran Milivojević, psihoterapeut i stručnjak za neverbalnu komunikaciju kaže za Telegraf.rs da žene gledaju jedna drugu, koja se kako oblači i kada se im se nešto dopadne jedna drugu oponašaju, jer je to deo korporativnog stajlinga, ali i međunarodnih protokola.

- Ono što ja opažam kod Ane Brnabić jeste da se oblači jako praktično. To su pantalone, sako, cipele, ponekad interesantne čarape poput kanadskog premijera Trudoa - kaže Milivojević.

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll

Oblačenje srpske premijerke sa jedne strane šalje poruku nekonvecionalnosti, a sa druge pokazuje da ona radi posao.

Foto: www.mc.rs

- Ana Brnabić šalje poruku jedne pametne, skromne žene, koja mnogo radi - istakao Milivojević.

Ono što je do sada bilo primetno da prilikom značajnih međunarodnih susreta premijerka Srbije nosi sako kraljevsko-plave boje, dok se prilikom susreta sa ambasadorima odlučuje za sivi.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe, Brnabić je pokazala nekoliko "caka" koje je razlikuju od drugih. Naime, premijerka na dnu rukava košulje ima svoje inicijale.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sapcanka

    7. septembar 2017 | 17:31

    Porucuje -Nemam ni trunku ukusa , ni stila....

  • Zivanovic krupanjac

    7. septembar 2017 | 16:23

    Mogu samo da pretpostavim. Razlika je samo u godinama, narav ko to zna.

  • slađa

    7. septembar 2017 | 21:26

    Razum i bunt u dobroj srazmeri. Taman toliko koliko je potrebno da sa dobrim ukusom pokrene nešto novo. Naravno, rezultati će biti ti koji će se vrednovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA