Gojković podržala Đorđevića: Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je predložila Zorana Mihajlović nije primenjiv

Gojković i Ðorđević su se saglasili da je najveći problem postojećeg nacrta zakona neprimenjivost mnogih odredaba, na šta su nadležnom ministru skrenuli pažnju Unija poslodavaca Srbije, sindikati, kao i predstavnici civilnog sektora, navedeno je u saopštenju

  • 3

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević danas su se na sastanku u Skupštini Srbije složili da je neophodno da zakon o rodnoj ravnopravnosti bude donet uz sveobuhvatan društveni konsenzus i pre svega da bude primenjiv u praksi, a ne samo da ostane "mrtvo slovo na papiru".

Brnabić se oglasila povodom spora Mihajlovićeve i Đorđevića o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Ne mogu da ćutim, ako neko želi da vrati Srbiju unazad: Mihajlović ne razume zamerke Ministarstva rada o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Ministar, koji je na poziv predsednice Narodne skupštine došao na sastanak, upoznao je predsednicu Parlamenta sa tokom izrade zakona iz oblasti rodne ravnopravnosti i rekao da će zakon, koji će nakon izrade Vlada Republike Srbije uputiti Narodnoj skupštini, biti moderan i primenjiv, rečeno je u saopštenju.

- Gojković i Ðorđević su se saglasili da je najveći problem postojećeg nacrta zakona neprimenjivost mnogih odredaba, na šta su nadležnom ministru skrenuli pažnju Unija poslodavaca Srbije, sindikati, kao i predstavnici civilnog sektora - navedeno je u saopštenju.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Predsednica parlamenta i ministar zaključili su da je važno da Ministarstvo obaveštava Skupštinu o svim fazama postupka predlaganja zakona, da će zakon od strane vlade Parlamentu biti predložen u redovnom postupku i da će poslanici imati dovoljno vremena, kao i javnost, da se upoznaju sa odredbama zakona i da sarađuju na eventualnom poboljšanju zakonskih rešenja putem podnošenja amandmana.

Složili su se, navedeno je, da je neophodno da zakon koji je izuzetno važan za ravnopravnost žena i muškaraca u Srbiji bude donet uz sveobuhvatan društveni konsenzus i pre svega da bude primenjiv u praksi, a ne samo da ostane "mrtvo slovo na papiru".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. septembar 2017 | 19:51

    Moze , odredjen procenat zena u rudnike ! Ravnopravno nema sta

  • Welja

    9. septembar 2017 | 00:44

    Ovde niko ne zna o čemu se ovde radi? Zašto gradjani ne znaju kakav je ovo zakon? Kakva crna rodna ravnopravnost? Zašto na Vladu vrsi pritisak Autonomni zenski centar. NVO Vesne Stanojević da se sto pre usvoji ovaj zakon?

  • klan

    9. septembar 2017 | 08:00

    Sasvim je jednostavno , Zoka treba da ide, tako su odlučila braća bez obzira koliko obilazi gradilišta.. to je rešeno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA