Političari upućuju poslednje pozdrave velikanu srpskog glumišta Ljubiši Samardžiću

- Samardžića ću zauvek pamtiti kao čoveka koji je, i u najtežim trenucima, uvek poštovao čoveka, spreman da ponudi pomoć - naveo je Dačić u telegramu

  • 4

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici Ljubiše Samardžića koji je preminuo juče u 81. godini.

DRAGI LJUBIŠA... Dragan Bjelogrlić se ovim rečima oprostio se od legendarnog Smokija (FOTO)

- Primite moje iskreno saučešće povodom odlaska legende srpske i jugoslovenske kinematografije, vašeg Ljubiše. Njegov talenat i posebnost koju je nosio u sebi osvojila je srca brojne publike širom nekadašnje Jugoslavije. Ljubiša je uvek unosio srce i iskrenost u svoj posao i brojne generacije su odrastale uz njegove nezaboravne uloge. I zato će on biti uvek sa nama - naveo je Dačić.

Kako je dodao Samardžića, svog prijatelja, zauvek će pamtiti kao čoveka koji je, i u najtežim trenucima, uvek poštovao čoveka, spreman da mu pruži podršku i pomoć.

Printskrin: Youtube/SrpskiPlayGame

- Siguran sam da će ga se tako i Srbija sećati - navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića, saopštilo je Ministarstvo.

I predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Samardžić.

- Sa neizmernom tugom sam primila vest o odlasku sa životne pozornice velikana našeg filma i glumišta, Vašeg supruga i oca Ljubiše Samardžića. Njegovo jedinstveno delo, kojim je ostavio neizbrisiv trag u srcima generacija i kojim je proslavio i zadužio jugoslovensku, srpsku i svetsku kinematografiju, svrstava ga u red besmrtnika sedme umetnosti - navela je Gojković.

Scena iz filma "Moj tata na određeno vreme", 1982.

- U ime Narodne skupštine i u moje lično ime, molim Vas da primite izraze mog iskrenog i dubokog saučešća - navodi se u telegramu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milk

    9. septembar 2017 | 14:24

    Slava ti Veliki čoveče

  • Паја

    9. septembar 2017 | 16:59

    Таква легенда заслужује три дана народне жалости, то не спомињу.

  • Banja luka hamburg

    9. septembar 2017 | 15:16

    bas nas je iznenadiio.pa od cega je nastradao.saucesce id svihiznaseg sela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA