O stabilizaciji srpskih finansija: Svi bi sad da se kite Vučićevim i Krkobabićevim zaslugama

- Stavili su tada opšti, građanski i državni interes iznad interesa svoje političke stranke - rekao je Marko Subotin

  • 6

Potpredsednik Srpske lige (SL) Marko Subotin izjavio je da nije pristojno što se posle najave o isplati jednokratne pomoći penzionerima pojavljuju mnogi, u narodu znani i ne znani zvaničnici koji bi to sebi da pripišu.

Šef MMF u Srbiji: Biće veće plate i penzije, videćemo koliko

Pogotovo jer se zna da najviše zasluga za stabilizaciju srpskih finansija, koje su krajem leta 2014. godine delovale katastrofično, imaju, pre svih predsednik Aleksandar Vučić i PUPS Milana Krkobabića.

– Milan Krkobabić i PUPS su imali hrabrosti da 2014. godine, shvatajući da je država pred bakrotom, podrže smanjenje penzija i to isključivo onima koji imaju više od 25.000 dinara dok je ostalih 60 odsto penzionera ostalo zaštićeno od smanjenja svojih stečenih prava.

- Stavili su tada opšti, građanski i državni interes iznad interesa svoje političke stranke, ali i mikrointeresa svakog penzionera pojedinačno. Ako su tada bili spremni da polože sebe na oltar države, onda predstavnici penzionera, u najmanju ruku, zaslužuju da baš oni budu ti koji će doneti i lepe vesti: da će penzioneri do Nove godine jednokratno, dobiti po 6.000 dinara, ali i već od početka sledeće godine povećanje onoga čega su se, privremeno, bili odrekli – rekao je Subotin.

Foto: Medija centar Beograd

On je tom prilikom pozvao pojedine zvaničnike da prestanu da se udvaraju penzionerima i potcenjuju njihovu inteligenciju, jer naši najstariji sugrađani vrlo dobro znaju da, bez napora PUPS-a i Krkobabića, ne bi bilo ni povećanja penzija 2008. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    10. septembar 2017 | 17:30

    Ne trebaju oni ni oduzimati ni davati penzionerima koji su posteno zaradili svaki dinar od svoje penzije.Ali "bogatasi"ove drzave moraju placati poreze,doprinose,struju.....i bice sve Ok.

  • gaga

    10. septembar 2017 | 20:04

    strategije protiv siromastva nema.srbija klizi ozbiljno ka siromastvu, to je cinjenica.pogledajte kako zivi porodica sa dvoje ili troje dece i bice vam sve jasno.srednje klase gotovo i da vise nema.u imaginarnoj drzavi mozemo da pricamo sta hocemo.

  • Vaga

    11. septembar 2017 | 08:20

    Koliko su samo uzeli para od penzionera za ove tri godine, to niko ne spominje. A daju im 6000,00 . Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA