≫ 

Tenzija na Kosovu: Prekinuta vanredna sednica, opozicija vidi da se "vraća uticaj Beograda" (FOTO)

- Ovo je najslabija posleratna vlada. Većina ministara su glavni asistenti i nemaju veze, tri ili četiri su u Prištini i jedni u Beogradu - rekao je poslanik Samoopedeljenja Aljbin Kurti kritikovao je Haradinajevu vladu

  • 10

Na zahtev poslanika opozicionih partija danas je održana vanredna sednica kosovske skupštine na kojoj je raspravljano o programu juče izabrane vlade Ramuša Haradinaja, prenosi RTK2 i navodi da je sednica nakon zahteva pojedinih poslanika ubrzo prekinuta.

HARADINAJ JE PREMIJER KOSOVA: Izabrana nova kosovska vlada, Srbima tri ministarstva (VIDEO)

Prva izjava Haradinaja posle izbora za premijera: Spremite se za "novo Kosovo"

Haradinaj je prethodno najavio da poslanici vladajuće koalicije neće prisustvovati današnjoj sednici.

Navodi se da je opozicija je kritikovala izlaganje Haradinaja, koji je rekao da će detaljniji program svoje vlade predstaviti narednih dana. Poslanik Samoopedeljenja Aljbin Kurti kritikovao je Haradinajevu vladu navodeći da ona ignoriše potrebe građana.

- Ovo je najslabija posleratna vlada. Većina ministara su glavni asistenti i nemaju veze, tri ili četiri su u Prištini i jedni u Beogradu. Koalicija PAN se udružila protiv nas zato što ne poštuju potrebe građana Kosova - rekao je Kurti.

RTK2 navodi da su kritike na račun Vlade usledile i zbog, kako navode poslanici opozicije, direktnog uticaja Beograda, ali i što je Srpskoj listi dodeljeno Ministarstvo poljoprivrede. Predstavnici kosovske opozicije tvrde da sve ovo dovodi do vraćanja uticaja Beograda na Kosovu.

Foto: Tanjug/AP

- Kosovo danas ulazi u mračnu i nejasnu fazu konsolidacije državnosti. Tri meseca nakon izbora, institucije su formirane kroz tri metode, kroz satanizovanje poslanika, putem političkog cenkanja i kroz uključivanje Beograda. To je katastrofa za zemlju i za građane - kazao je neuspeli kandidat za premijera Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse novo Kosovo i Alternative Avdulah Hoti.

Navodi se da je na zahtev nekoliko poslanika opozicije predsednik skupštine Kadri Veselji prekinuo sednicu.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    10. septembar 2017 | 18:38

    BEOGRAD JE GLAVNI ZA BALKAN

  • Predrag Z.

    10. septembar 2017 | 21:05

    Srbi podržali Haradinaja, bez njihovih glasova nebi bio izabran. Šta više reći ? Sami sebi zabijamo nož u leđa. Optužujemo ga za ratne zločine a vamo podržavamo njegov izbor za premijera. Tužno

  • Cika Velja

    10. septembar 2017 | 20:59

    Kako drugacije moze da funkcionise i da izgleda drzava gde je premijer dobio fotelju po zaslugama za klanje dece i staraca??? Njegova buducnost je zatvor,kad tad,a ni drzava mu nece bolje proci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA