Mihajlović "prebacila loptu" Đorđeviću: Ministarstvo rada da doradi Zakon o rodnoj ravnopravnosti

Ono što nismo uspeli je da se zakon nađe na sednici vlade zbog toga što Ministarstvo rada tvrdi, kako kažu, da zakon ima problem u implementaciji, navela je Mihajlović

  • 1

Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti biće poslat Ministarstvu rada kako bi se oni bavili implementacijom i više taj predlog neće razmatrati odbori, izjavila je predsednica koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Gojković podržala Đorđevića: Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je predložila Zorana Mihajlović nije primenjiv

Brnabić se oglasila povodom spora Mihajlovićeve i Đorđevića o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je dobro što nacrt zakona nije vraćen na početak, kao što je to tražilo Ministarstvo rada, ali da istovremeno nije dobro što zakon nije došao do vlade.

- Ono što nismo uspeli je da se zakon nađe na sednici vlade zbog toga što Ministarstvo rada tvrdi, kako kažu, da zakon ima problem u implementaciji - navela je Mihajlović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zato će nacrt biti upućem Ministarstvu rada, dodala je, da oni "dorade to u vezi s implementacijom".

Mihajlović, inače, smatra da u nacrtu zakona nema nikakvih problema, te da je uverena da će Ministartvo rada taj problem moći brzo da reši.

Na zakonu o rodnoj ravnopravnosti, primetila je, rađeno je tri godine i na tom je poslu bilo angažovano više od 100 organizacija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevan

    12. septembar 2017 | 01:12

    dok se ministri prepucavaju ko sta i kako narod i dalje vozi po rupama i lupa automobile po kanalima po kolovozu nezna gde da obidje radilista i gradilista i preskace po visokim namerno napravljenim betonskim policajcima koji su postavljeni i gde treba i gde ne treba a ministarka nek se i dalje prepucava sa ministrima itd .klasika niko za nista nije odgovoran !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA