Tači: Napadi na poslanike Srpske liste su čin rasizma

Tači je rekao da Priština mora da ispuni obaveze koje je preuzela

  • 15

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da su napadi na poslanike Srpske liste čin rasizma, dodajući da oni nisu pretnja kosovskoj državnosti.

Dačić: Tači živi u nekom svom snu i paralelnom svetu

Tači je na okruglom stolu o budućnosti dijaloga sa Srbijom rekao takođe da će u završnoj fazi razgovora sa Beogradom, Priština imati jedinstveni tim koji će činiti ljudi iz vladinih institucija, civilnog društva, akademije nauka i medija.

Tači je rekao i da obaveze koje je Priština preuzela mora da ispuni, navodeći sprovodenje dogovora iz Brisela, pre svega osnivanje Zajednice srpskih opština, kao i usvajanje Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Tači ističe da dijalog nema alternativu i da ostaje jedini način rešavanja otvorenih pitanja izmedu Prišitne i Beograda, a da će završna faza dijaloga, kako on smatra, doneti obostrano priznavanje i pomirenje.

Napade na Srpsku listu, Tači vidi kao rasistički čin i navodi da poslanici ove liste nisu pretnja po kosovsku državnost.

- Kosovo ne može da gradi svoju evroatlansku buducnost na osnovu neprijateljstva prema Srbima - rekao je Tači.

Govoreci o transformaciji KBS-a u vojsku Kosova, Tači je rekao da ocekuje da se u ovaj proces što pre uključi i kosovska Vlada, navodeći da je siguran da će osnivanje vojske podržati sve zajednice na Kosovu i da će Oružane snage biti formirane uskoro.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. septembar 2017 | 23:36

    Jeli ovo skrivena kamera,ili je osetio da moze se naci u hagu

  • Mare

    14. septembar 2017 | 23:57

    Realno ne skontam zasto je od jednom promenio misljenje prema srbe. Jel smo nesto propustili ljudi? ZIVELA SRBIJA, ZIVELI SVI SRBI NA SVETU. i realno ne volim vucica, al covek radi svoj posao, srbija je sve jaca i jaca. I okolina se plaši;) uvek su bili protiv nas, sve su pokušali da nas sruše, a mi smo jos tu jaci nego ikada!

  • Ja

    15. septembar 2017 | 05:45

    Cuj ovog ''dusebriznika'' , nasta mi spadosmo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA