≫ 

Hrabro ste se borili za Srbiju: Predsednik Srbije Vučić i drugi državnici čestitali našim košarkašima srebrnu medalju

"Čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Hrabro ste se borili za Srbiju i dostojno predstavljali našu zastavu i grb. Hvala vam na radosti koju ste nam priredili", poručio je predsednik Vučić

  • 6

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskim košarkašima osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

POZDRAVITE JUNAKE IZ ISTANBULA: Poznat termin dočeka srebrnih Orlova posle Eurobasketa!

U čestitki se kaže:

- Čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Hrabro ste se borili za Srbiju i dostojno predstavljali našu zastavu i grb. Hvala vam na radosti koju ste nam priredili.

Nije izostala ni čestitka predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić.

- Zadovoljstvo je bilo gledati vašu maestralnu igru. Vaša posvećenost timu i snažna vera u pobedu vas je dovela do vrhunskih rezultata. Ponosno sam posmatrala vašu igru sa tribina i navijala za vas od srca - poručila je Brnabić.

- Još jednom vam od srca čestitam, ne samo zbog medalje koju donosite, već i zbog dostojanstvene igre kojom ste predstavili svoju zemlju - navodi se u čestitki premijerke Brnabić, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Čestitkama se pridružila i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, poručivši da su košarkaši ponos Srbije.

Foto: A. Nalbantjan

- Uspehom koji ste postigli na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pokazali ste kako se igra za svoju zemlju - nepokolebljivo, posvećeno i srcem! - navodi se u čestitki Mihajlovićeve.

Ona je navela da su naši košarkaši iz utakmice u utakmicu igrali hrabro, timski i borbeno, dokazavši svima zašto smo bili i ostali zemlja košarke.

- Još jednom ste doneli radost srpskom narodu. Vi ste ponos Srbije! - navodi se u čestitki, saopštila je pres služba kabineta potpredsednice vlade.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je večeras košarkašima Srbije, ističući da su naši košarkaši igrali srcem i doneli svima veliku radost.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime čestitam vam osvajanje srebrne medalje. Bez obzira na poraz u finalu pokazali ste izuzetan kvalitet i talenat, igrali ste srcem i doneli svima nama veliku radost. Ponosni smo na vas, vašu igru i predanost koju ste pokazali. Svaka čast - navodi se u čestitki Maje Gojković, saopštio je kabinet predsednika Narodne skupštine.

Osvajanjem titule vicešampiona Evrope naši košarkaši su još jednom pokazali da Srbija jeste zemlja košarke, smatra ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Foto: Marko Todorović

- Ovo je titula koja dokazuje kolika je vrednost timskog duha, predanosti, vere da su ciljevi dostižni i da ništa manje od medalje nikada nije opcija kada se igra za svoju zemlju! Čestitam našim sjajnim košarkašima, vrhunskom stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije! - navodi se u čestitki Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je čestitao košarkaškim reprezentativcima na velikom uspehu koji su postigli i pozvao građane da se okupe u što većem broju.

"Čestitam našim momcima na borbenosti i hrabroj igri, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Srbija je poznata po kvalitetnoj košarci, a ovi momci su naša nada i novi heroji naše zemlje. Ovo je neverovatan uspeh s obzirom na to da je ovo prva medalja na evropskom šampionatu posle mnogo godina, tako da su pokazali da Srbija jeste zemlja košarke", poručio je Mali.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Четник

    18. septembar 2017 | 05:19

    Када би се и политичари борили за СРБИЈУ као ови момци благо би нама било!!!

  • Игор

    18. septembar 2017 | 00:29

    Браво Сале браво кошаркаши сиja сребро као злато ви сте се храбро вечерас играли ! Србиja Cрбиja Cрбиja

  • Srbija

    17. septembar 2017 | 23:49

    Sad ce im biti lakse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA