• 1

Kuburović očekuje konkretne mere na podršci žrtvama krivičnih dela u Srbiji

- Akcionim planom za Poglavlje 23 predviđeno je uspostavljanje mreže službi na nivou cele zemlje za podršku žrtvama, svedocima i oštećenima u istrazi i svim fazama krivičnog postupka - rekla je Kuburović

  • 1

Očekujemo da će u narednom periodu kroz IPA 2016 projekat "Podrška žrtvama i svedocima krivičnih dela", krenuti i konkretan rad na izradi strateškog okvira za podršku žrtvama krivičnih dela, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Ona je, na konferenciji o podršci žrtvama u Srbiji, rekla da podrška žrtvama predstavlja jedan od najvažnijih zadataka koji proizilaze iz Akcionog plana za Poglavlje 23.

- Akcionim planom za Poglavlje 23 predviđeno je uspostavljanje mreže službi na nivou cele zemlje za podršku žrtvama, svedocima i oštećenima u istrazi i svim fazama krivičnog postupka - rekla je Kuburović.

Ona je napomenula da su kroz definisanje strateskog okvira predviđen izmene normativnog okvira, uspostavljanje održivog sistemna podrške i zaštite žrtava kao i pojednostavljen pristup pravdi.

- Planiramo da u narednom periodu unapredimo položaj svih žrtava krivičnih dela - istakla je Kuburović.

Ministarka je dodala da je predviđeno da se izradi prateći Akcioni plan kojim treba da se precizira sadržina i dinamika aktivnosti za uspostavljanje mreže podrške na teritoriji cele Srbije.

Ona je ukazala da jedan od načina obezbeđivanja sredstava za finansiranje službi za pružanje podrške žrtvama postojanje prihoda od počinilaca krivičnih dela.

Prema njenim rečima sredstva su kroz dve godine dobili Centar za zaštitu trgovine ljudima u iznosu od oko 3,5 miliona dinara, kao i Autonomni ženski centar koji je dobio oko 1,94 miliona dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima