Vučić u Njujorku sa Plenkovićem, Stoltenbergom, Lajčakom (FOTO)

Predsednik Srbije na marginama Generalne skupštine UN imao je brojne bilateralne sastanke

  • 31

Predsednik Aleksandar Vučić je u Njujorku, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, imao brojne bilateralne sastanke sa svetskim zvaničnicima.

Mihajlović: Crkva da ne vrši pritisak na Vučića

Patrijarh Irinej: Verujem da Vučić o Kosmetu misli isto što i narod

Aleksandar Vučić sastao se, neposredno pred početak zasedanja Generalne skupštine, sa ministrom spoljnih poslova Norveške Begreom Brendeom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Vučić je razgovarao i sa nekoliko lidera država regiona – predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem i premijerom Slovenije Miroslavom Cerarom.

Ekonomska saradnja, bolji odnosi u regionu, kao i evropska perspektiva zemalja koje nisu članice EU bile su glavne teme njihovih razgovora, rečeno je u saopštenju Kabineta predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Predsednik Vučić, navodi se, posebno je sa predsednikom Crne Gore razmotrio brojne infrastrukturne projekte na kojima dve zemlje rade, a koje bi trebalo u narednom periodu neuporedivo bolje da povežu dve države.

Takođe, Vučić je razgovarao i sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, sa kojim je razmenio stavove o bilateralnim odnosima, neophodnosti njihovog popravljanja, ali i sveukupnoj situaciji u regionu.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Vučić i Plenković razgovarali su i o konkretnim koracima koje dve strane treba da preduzmu u narednom periodu kako bi građani dve zemlje imali opipljive koristi od uzajamne saradnje.

Vučić je razgovarao i sa premijerkom Norveške Ernom Solberg o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i evropskom putu Srbije, saopštila je Kancelarija predsednika za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Predsednik Vučić zahvalio je norveškoj vladi na donaciji koju je uputila Srbiji, posebno na razvojnoj pomoći.

Vučić je uputio poziv predsednici Vlade Norveške da poseti Srbiju, što je ona prihvatila, istovremeno čestitajući predsedniku Vučiću na ekonomskim reformama i suficitu u budžetu.

Predsednik Vučić se, pred početak 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, takođe sastao i sa predsednikom Rumunije Klausom Johanesom.

Dvojica sagovornika potvrdili su dobre i iskrene odnose dva naroda i dogovorili se o skoroj poseti predsednika Srbije Bukureštu.

Takođe, predsednik se sastao i sa predsednikom Vlade Švedske Stefanom Levenom, a u razgovoru je konstatovano da su odnosi dve zemlje značajno napredovali nakon posete Levena Srbiji.

Naglasio je da je otvaranje prve robne kuće čuvene švedske marke "Ikea" najbolji pokazatelj za takvu saradnju.

Vučić i Leven dogovorili su da dalje treba raditi na unapređenju odnosa i razvijanju bliske saradnje, posebno u privlačenju novih švedskih investitora u Srbiju, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nata

    19. septembar 2017 | 21:11

    Bolji odnosi među zemljama su ključ svega.

  • Ana

    19. septembar 2017 | 20:05

    Poboljsanje odnosa sa Hravatima je u interesu celog regiona,moraju se uloziti dodatni napori da bi doslo do resavanja brojnih pitanja koji su od krucijalnog znacaja za stabilnost zapadnog Balkana.

  • Kaca

    19. septembar 2017 | 20:00

    Pravi covek za Srbiju. Pored njega, nasa bolja buducnost je sigurna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA