≫ 

Kalašnjikov "rafalno" po Trampu: Vratite Srbiji Kosovo!

Sjedinjene Države su razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije. To je najgori mogući cinizam. Neka prvo vrate (Srbiji) Kosovo - rekao je šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije

  • 8

Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov pozvao je predsednika SAD Donalda Trampa i Zapad da vrate Srbiji Kosovo i Metohiju, prenosi "Sputnjik".

Vučić u Njujorku: Opasna situacija, teške reči, Srbiji bolje da bude van radara i tiha (FOTO)

Dačić: Rekao sam Trampu da su Srbi navijali za njega

- Cinično zvuče pozivi da se poštuje suverenitet od strane predsednika sile koja je razrušila ceo svetski poredak. Počnimo od Kosova. Ko je raskomadao Jugoslaviju? Amerikanci su krenuli tim putem i otvorili Pandorinu kutiju - izjavio je Kalašnjikov, osvrćući sa na Trampov poziv iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN

On je podsetio da je bivša Jugoslavija razbijena uz ignorisanje svih međunarodnih normi i bez mandata Ujedinjenih nacija, dok je „odvajanje Kosova proteklo bez ikakvog referenduma i nasilno“.

Printksin: Youtube/Youtube/Нейромир-ТВ

Ako je Tramp „gađao“ Krim, nastavio je Kalašnjikov, „morao bi da zna da je poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata“.

- Sjedinjene Države su razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije. To je najgori mogući cinizam. Neka prvo vrate (Srbiji) Kosovo - zaključio je šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije.

Podsetimo, Tramp je sednici Generalne skupštine UN pozvao međunarodnu zajednicu da se „bori protiv pretnji nacionalnom suverenitetu“.

U tom kontekstu je pozvao na suprotstavljanje opasnostima koje prete suverenitetima država, „od Ukrajine do Južnokineskog mora“.

Daljinac

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    20. septembar 2017 | 14:31

    Auu svaka cast majstore

  • Jeretik

    20. septembar 2017 | 14:45

    Pa sto to ne kazu u UN. , u Savetu bezbednosti , imali su juce priliku ?

  • Todoric

    20. septembar 2017 | 14:35

    Уф,а сутра када отворим врата,смем ли комшиници да кажем добро јутро,или хајл нато???Ко ме чека са друге стране?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA