TVITER OBRAČUN Brnabić i Šutanovca oko "Vranjskih"

Šutanovac je ranije objavio seriju tvitova koristeći hešteg #StojimoUzVranjske, a juče je i prisustvovao skupu podrške tom listu ispred vlade, na šta je Brnabić reagovala tako što je podelila podatke o novcu koji su "Vranjske" dobile za medijski sadržaj na konkursima Ministarstva informisanja u prethodnih devet godina

  • 74

Vranjskim novinama vlada Srbije je samo u 2017. godini opredelila više novca nego što je ukupno dodeljeno tom listu od 2008. do 2012, objavila je danas na svom Tviter nalogu premijerka Ana Brnabić poručivši predsedniku DS Draganu Šutanovcu da prestane sa licemerjem.

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske krajem novembra

Brnabić za Telegraf: U Vladi nema dve struje - JEDINSTVEN SMO TIM - ali mi je žao zbog CURENJA NEKIH INFORMACIJA (VIDEO) (FOTO)

Šutanovac je ranije objavio seriju tvitova koristeći hešteg #StojimoUzVranjske, a juče je i prisustvovao skupu podrške tom listu ispred vlade, na šta je Brnabić reagovala tako što je podelila podatke o novcu koji su "Vranjske" dobile za medijski sadržaj na konkursima Ministarstva informisanja u prethodnih devet godina.

Ona je taj sadržaj prikazala u dva perioda - od 2008. do 2012. godine (vreme vlasti Demokratske stranke) i od 2014. do 2017. godine.

Brnabić je istakla da je iznos od 2014. veći od iznosa dodeljenog u periodu 2008-2012. i navela : "ali važno je da Dragan Šutanovac #StojimUzVranjske".

- Vlada od 2014. podržala Vranjske sa 4.475.959 rsd plus grad dodelio 9.026.808.

Od 2008.-2012. Vranjske dobile 1.674.794 rsd. Dosta licemerja, napisala je Brnabić na Tviteru.

Hešteg #StojimUzVranjske koristi se na tviteru kao vid podrške nedeljniku "Vranjske" nakon što je bivši predsednik NUNS-a i osnivač "Vranjskih" Vukašin Obradović stupio u štrajk glađu.

Lider DS Dragan Šutanovac je juče u pismu institucijama EU ustvrdio da su Vranjske novine zatvorene usled "velikog pritiska, stalnog progona, finansijke ucene i organizovane kampanje kojom su rukovodile vlada i lokalne vlasti".

Vranjske novine su nakon stečaja ugašene, a Obradović je juče izjavio da je započeo štrajk glađu, koji je u međuvremenu prekinuo po preporuci lekara.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    20. septembar 2017 | 15:34

    Premijerka Srbije odlicno uzvratila gosp.Sutanovcu da ga razotkrije u lazima i prljavoj kampanji koju je osmislio preko ledja onih koji dugo vremene krpe kraj sa krajem i cekaju da potonu iako ih drzava uvek pomagala.

  • Anka

    20. septembar 2017 | 15:33

    Odgovor Sutanovcu iz EU i PES-a ce biti , "Vi se zalazete da drzava finansira medije?Razmislit cemo da vas i vasu stranku izbacimo iz PES i shvatit cemo da ste protiv evropskih vrednosti.To sta vi trazite je protiv zakona EU."

  • Milan

    20. septembar 2017 | 15:32

    Šutanovac samo zna da optužuje a ne vidi šta je radio DS za vreme njegove vladavine, pravi licemer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA