PACOLI TVRDI: Kosovo ima dovoljno glasova za prijem u UNESKO

Danas smo imali veoma važan sastanak sa prijateljskom državom koja je priznala Kosovo i u razgovaru sa njom, praktično je Kosovu garantovano između 15 i 20 glasova za UNESKO - tvrdi Pacoli

  • 7

Prvi zamenik kosovskog premijera i ministar inostranih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da je Kosovo obezbedilo dovoljno glasova za članstvo u UNESKO, ali da je prethodno potrebno da se donesu dva zakona koji se odnose na versku jednakost.

Kalašnjikov "rafalno" po Trampu: Vratite Srbiji Kosovo!

Odlučio da ne ide u Brisel: Haradinaj prepustio da Tači vodi dijalog sa Beogradom

Pacoli, koji je u delegaciji Prištine na zasedanju Generalne skupštine UN, rekao je za Interaktiv KTV-a da je za nekoliko dana i niza sastanaka u SAD-u osigurao nove glasove za članstvo Kosova u UNESKO.

- Kao što znate, Kosovo se mora prijaviti za UNESKO iako prilično kasnimo. Prošlo je dosta vremena, a malo je urađeno. Proučavao sam i strategiju i način na koji se odvija obezbeđivanje glasova. Ohrabren sam i kažem da ćemo imati glasove za UNESCKO. Danas smo imali veoma važan sastanak sa prijateljskom državom koja je priznala Kosovo i u razgovaru sa njom, praktično je Kosovu garantovano između 15 i 20 glasova za UNESKO - tvrdi Pacoli, prenela je Koha.net.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA