NOVI PRITISAK DA SE UGASI UNMIK I PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA: Koordinisani nastup Tirane i Prištine u Ujedinjenim nacijama

Zatražili smo da se sadašnji format rasprava o Kosovu promeni, a da se sednice Saveta bezbednosti smanje sa četiri na jednu ili dve godišnje i da budu zatvorene, napisao je Pacoli

  • 2

Potpredsednik kosovske vlade i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli smatra da je vreme da Savet bezbednosti UN razmotri mogućnost transformacije UNMIK-a u političku kancelariju UN koja bi pomagala Prištini u težnjama ka pridruživanju svetskoj organizaciji, prenosi danas Kosovapres.

PRVA RUNDA JE DOBIJENA: Sada treba da pobedimo Pacolijeve milione

Haradinaj podvio rep: Povukao zahtev za članstvo Kosova u Interpolu

Pacoli je rekao i da se kosovska delegacija u Njujorku sastala sa predsednikom Generalne skupštine UN Miroslavom Lajčakom, navodi se u UNMIK-ovom današnjem pregledu štampe.

- Zatražili smo da se sadašnji format rasprava o Kosovu promeni, a da se sednice Saveta bezbednosti smanje sa četiri na jednu ili dve godišnje i da budu zatvorene - napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Foto: Tanjug/MSP

Albanski premijer Edi Rama je, na sastanku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom, razgovao o o članstvu Kosova u Unesku i drugim međunarodnim organizacijama, prenosi prištinski list "Koha ditore".

Rama je rekao da bi priznavanje Kosova od strane svih zemalja direktno doprinelo bezbednosti i stabilnosti celokupnog regiona, navodi se u UNMIK-ovom današnjem pregledu štampe.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milorad

    25. septembar 2017 | 11:57

    albaniju treba podjeliti na Grcku,Makedonsku i Srbijansku.O kosovu nema govora o podjelama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA